Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου: Κανένα HOT – SPOT στα νησιά. Ούτε κλειστό, ούτε ανοιχτό

Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου: Κανένα HOT – SPOT στα νησιά. Ούτε κλειστό, ούτε ανοιχτό

Η επιμονή της κυβέρνησης στην πολιτική μονιμοποίησης και έντασης του εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών σε «προαναχωρησιακά» κέντρα-φυλακές, η επιμονή της σε τιμωρητικά και επικίνδυνα «αποτρεπτικά» μέτρα εναντίον των θυμάτων, δείχνει την ανάγκη να ενταθεί και να κλιμακωθεί ο αγώνας των νησιωτών για τη μόνη ρεαλιστική και αποτελεσματική λύση:

Να υπάρξει τώρα απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών.

Να κλείσουν τώρα όλα τα hot spot στα νησιά, να μην ανοίξουν νέα, ούτε κλειστά ούτε ανοικτά.

Να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε κέντρα φιλοξενίας που θα λειτουργούν με κρατική ευθύνη στην ηπειρωτική χώρα, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα μεταβαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Αυτή τη θέση προβάλλει και παλεύει σταθερά και με αποφασιστικότητα η Λαϊκή Συσπείρωση σε όλο το Βόρειο Αιγαίο και στο Δήμο Ανατολικής Σάμου. Είναι η θέση των περισσότερων και σημαντικότερων συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων και συσπειρώνει χιλιάδες λαού που πήραν μέρος στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια των νησιών μας.

Μ’ αυτή τη θέση – διεκδίκηση πρέπει να προχωρήσουμε τον αγώνα μας, με πείσμα και αποφασιστικότητα, για να σταματήσει αυτή η θηριωδία σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών, για να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους και να πάψουν τα νησιά μας να ζουν τις συνέπειες του εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων σε συνθήκες αθλιότητας.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να εγκαταλείψει, επιτέλους, την εμμονή της σε θέσεις, που ακροθιγώς εκφράστηκαν και στη τελευταία συγκέντρωση. Θέσεις που, αντικειμενικά, προσβλέπουν στην καταστολή –αποτροπή μέσα στη θάλασσα, με τραγικές συνέπειες για ανυπεράσπιστους ανθρώπους και με διεθνή διασυρμό της χώρας μας και στην αποδοχή νέας δομής εγκλωβισμού στο νησί.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου πρέπει σε αυτή την κατεύθυνση να συμπαραταχθεί με τους φορείς των εργαζομένων και τους άλλους φορείς του μαζικού κινήματος ώστε να αναπτυχθεί ένα ισχυρό λαϊκό αγωνιστικό κίνημα που θα διεκδικεί πραγματική-ανθρωπιστική διέξοδο στο σοβαρό πρόβλημα – βραχνά για νησιώτες και πρόσφυγες.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Επιχείρηση αποσυμφόρηση. Έφυγαν οι πρώτοι 724 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη. Από τη Σάμο μόλις 39 (!!!)

Επιχείρηση αποσυμφόρηση. Έφυγαν οι πρώτοι 724 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη. Από τη Σάμο μόλις 39 (!!!)

Δέκα λεπτά πριν τις 12 το βράδυ της Δευτέρας (28/09), αναχώρησε από τον λιμένα Μαλαγαρίου το πλοίο «Νήσος Χίος» παραλαμβάνοντας μόλις 39 (!!!) αναγνωρισμένους πρόσφυγες

Περισσότερα »