Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου: Επιστρέφονται ως απαράδεκτες οι «προτάσεις» για Ξερονήσια

Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου: Επιστρέφονται ως απαράδεκτες οι «προτάσεις» για Ξερονήσια

Καταγγέλλουμε τη προσπάθεια ορισμένων προέδρων κοινοτήτων να υφαρπάξουν και από τους υπόλοιπους την συναίνεση να καταθέσουν πρόταση νέου γύρου εξοντωτικής εξορίας (80 χρόνια μετά τη Μακρόνησο και τη Γυάρο όπου μαρτύρησαν χιλιάδες κομμουνιστές και άλλοι προοδευτικοί άνθρωποι), αυτή τη φορά σε βάρος των προσφύγων – μεταναστών.

Ήδη σε σύσκεψη προέδρων κοινοτήτων στους Μυτιληνιούς συζητήθηκε να προταθεί στο δημοτικό συμβούλιο να εισηγηθεί τη μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών σε ξερονήσια.

Ο μισανθρωπισμός και η αναλγησία ενάντια σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, σε όλο τους το μεγαλείο. Χέρι- χέρι με την υποτέλεια και το ραγιαδισμό απέναντι στους ισχυρούς της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ που εξαναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπων να εγκαταλείπουν τα σπίτια και τις πατρίδες τους για να σωθούν.

Η παλληκαριά ορισμένων περιορίζεται και εξαντλείται απέναντι σε γυναικόπαιδα και ανήμπορους ταλαιπωρημένους ανθρώπους, που ζητούν καταφυγή και προστασία..

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τέτοιες προτάσεις και καλεί τη δημοτική αρχή και το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου να τις επιστρέψουν ως απαράδεκτες και να τις καταδικάσουν απερίφραστα.

Καλούμε το λαό του νησιού μας, όλες τις λαϊκές οικογένειες που στη πλειοψηφία τους έχουν ανάμεσα στους παππούδες και πατεράδες τους κάποιον από τους χιλιάδες Σαμιώτες που γεύτηκαν τον «Παρθενώνα» της Μακρονήσου, τη Γυάρο, το Τρίκερι, τον Άη Στράτη…. και κάποιοι άφησαν εκεί τα κόκαλά τους, να εκφράσουν με κάθε τρόπο τον αποτροπιασμό τους απέναντι σε τέτοιες απάνθρωπες προτάσεις.

Προτάσεις που δεν έχουν καμιά σχέση με το δίκαιο αγώνα των νησιωτών, ενάντια στον εγκλωβισμό, για να καταργηθούν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά, να μη γίνουν νέα και να διευκολύνονται οι πρόσφυγες να φεύγουν για τις χώρες που επιθυμούν.

Αντίθετα τον προσβάλλουν, τον δυσφημούν και τον υπονομεύουν.

Η προσπάθεια ορισμένων να εκτρέψουν τη κοινωνία στην εξαχρείωση, στη μισαλλοδοξία και στον κοινωνικό αυτοματισμό δεν θα περάσει.

00Armodios

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 150 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Δείτε που εντοπίστηκαν

Κορονοϊός: 416 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 18 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 16 συνδέονται με γνωστές συρροές

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα, αναφέρονται τα εξής: “Σήμερα ανακοινώνουμε 416 νέα κρούσματα του νέου

Περισσότερα »