Λαϊκή Συσπείρωση Αν. Σάμου: Για την «εξ αποστάσεως εκπαίδευση» μαθητών και μαθητριών και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης

Λαϊκή Συσπείρωση Αν. Σάμου: Για την «εξ αποστάσεως εκπαίδευση» μαθητών και μαθητριών και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ανατολικής Σάμου να εγκρίνει την προμήθεια 40 tablets, για τις ανάγκες των μαθητών της Γ’ Λυκείου που δεν έχουν δικό τους υπολογιστή προκειμένου να μπορούν να πάρουν μέρος στην προετοιμασία τους για τις εξετάσεις εισαγωγής στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία θέλει να φορτώσει τις δαπάνες για εξοπλισμό μαθητών και σχολείων στους δήμους. Η δαπάνη αυτή θα γίνει από τα αδιάθετα υπόλοιπα της Σχολικής Επιτροπής Β’βάθμιας εκπαίδευσης των μηνών Μαρτίου και Απριλίου που τα σχολεία είναι κλειστά, διαφορετικά δεν θα υπήρχε ούτε αυτή η δυνατότητα.

Οι ανάγκες όμως όλων των παιδιών σε όλες τις τάξεις και τα σχολεία του Δήμου Ανατολικής Σάμου, που οι οικογένειές τους αδυνατούν να τους παρέχουν ατομικό Η/Υ ή tablets ξεπερνούν με πρόχειρους και μετριοπαθείς υπολογισμούς τα 600. Δηλαδή μια δαπάνη που ξεπερνά τις 110.000 ευρώ και αν παρέχονταν σε όλα τα παιδιά των σχολείων των δήμων όπως εμείς προτείνουμε, η δαπάνη αγγίζει τις 500.000 ευρώ.

Αυτά σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να καλυφθούν από τις Σχολικές Επιτροπές, ούτε πρέπει να επιβαρύνουν με κανένα τρόπο τον δημοτικό προϋπολογισμό. Επομένως είναι προφανής ο εμπαιγμός του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης όταν μιλούν για τηλεδιδασκαλία χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τον αντίστοιχο τεχνικό εξοπλισμό για όλους.

Σύμφωνα μάλιστα με την τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν σκοπεύουν να δώσουν ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και «πετάνε το μπαλάκι» στους δήμους!

Από πού θα πληρώσουν οι δήμοι και ο οι σχολικές επιτροπές (των οποίων ο προϋπολογισμός τα τελευταία χρόνια με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει περικοπεί κατά 65%), αυτά τα έκτακτα ποσά για την τηλεδιδασκαλία;

Από πού θα καλύψουν οι δήμοι τις (αναγκαίες κατά τα άλλα) ελαφρύνσεις σε επαγγελματίες που έχουν κλειστά τα μαγαζιά τους λόγω κοροναϊού και σε λαϊκές οικογένειες με ανυπέρβλητες οικονομικές ανάγκες;

Εδώ οι ευθύνες των δημοτικών αρχών ( και της δικής μας) είναι τεράστιες. Όχι γιατί δεν είναι μάγοι «να βγάλουν λεφτά απ’ το καπέλο», αλλά γιατί στο σύνολό τους (πλην της δημοτικής αρχής Πάτρας) συναινούν σ’ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και δεν διεκδικούν μαζί με το λαό , την 100% χρηματοδότηση των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, την επιστροφή των παράνομα συνεχώς παρακρατούμενων πόρων από το κράτος, τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με μισθοδοσία από το κράτος και όχι από τις τσέπες των δημοτών με τα ανταποδοτικά (λεγόμενα) τέλη και μια σειρά άλλα δίκαια αιτήματα.

Στο προκείμενο όμως , που αφορά στην εξ αποστάσεως διδασκαλία όλων των παιδιών χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, εμείς ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ (και αυτή θα είναι η πρότασή μας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου) τα εξής:

Να εξασφαλιστούν με ενιαίο τρόπο για όλους τους μαθητές/τριες όλα τα αναγκαία μέσα: Δωρεάν tablet, laptop, δωρεάν συνδέσεις γρήγορου internet .

Η κάλυψη όλων των μαθητών και σχολείων σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό πρέπει να γίνει με έκτακτη κρατική χρηματοδότηση και όχι από τα ταμεία των σχολικών επιτροπών ή από τον προϋπολογισμό των Δήμων, επιβαρύνοντας στην ουσία, τις τσέπες των δημοτών.

Καμία εμπλοκή ιδιωτών – χορηγών στον εξοπλισμό και την λειτουργία των σχολείων.

Καμία διακοπή ρεύματος ή σύνδεσης στο διαδίκτυο για κανένα σπίτι.

Καλούμε τη δημοτική αρχή και τις άλλες παρατάξεις να μην ενδώσουν στα επικοινωνιακά παιχνίδια που στήνονται από την κυβέρνηση και να σταθούμε όλοι στο ύψος των αναγκών των συνδημοτών μας σ’ αυτό το κρίσιμο ζήτημα της εκπαίδευσης των παιδιών μας.

VKDMarketMegalo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Χριστιάνα Καλογήρου: «Ναι στην κλειστή ελεγχόμενη δομή»

Χριστιάνα Καλογήρου: «Ναι στην κλειστή ελεγχόμενη δομή»

«Η δημιουργία κλειστής, ελεγχόμενης δομής είναι η λύση στο ακραίας συνθετότητας μεταναστευτικό ζήτημα» αναφέρει σε ανάρτησή της η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου.

Περισσότερα »
Με ποδηλατικό αγώνα και ηλεκτρικό ποδήλατο συνεχίσθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην πόλη της Σάμου

Με ποδηλατικό αγώνα και ηλεκτρικό ποδήλατο συνεχίσθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην πόλη της Σάμου

Με επιτυχία συνεχίσθηκε η 4η ημέρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στον Δήμο Ανατολικής Σάμου και συγκεκριμένα στην πόλη της Σάμου. Παράλληλη εκδήλωση για τον Δήμο

Περισσότερα »
Μήνυμα του Δημάρχου Αν. Σάμου Γιώργου Στάντζου για τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων

Πίεση στον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο από ΜΚΟ για «συνεργασία» και εξεύρεση εξωτερικής δομής για Covid-19

Στον προσωπικό του προφίλ στο Facebook ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος έγραψε «Με ποιό δικαίωμα παρουσιάζεται ΜΚΟ στο Δήμο και ζητά “συνεργασία” υποδεικνύοντας

Περισσότερα »
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στον Δήμο Ανατολικής Σάμου. Οι δράσεις μέχρι τώρα

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στον Δήμο Ανατολικής Σάμου. Οι δράσεις μέχρι τώρα

Με απόλυτη επιτυχία και με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της διασποράς από τον Covid-19 πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η παρουσίαση του παραδοτέου του Σχεδίου

Περισσότερα »