Κυριακή του Θωμά παραιτείται ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ στη Σάμο

Στην πρωϊνή εκπομπή του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Αμυρσώνης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα της επόμενης ημέρας στον Δήμο Σάμου, εφ’ όσον υπάρχει η γνωστοποίηση της υποψηφιότητας του Δημάρχου ως υποψήφιου Ευρωβουλευτή.

«Για τη διαδικασία παραίτησης του Δημάρχου, η καταληκτική ημερομηνία είναι την Κυριακή του Θωμά (05/05), όπου κλείνουν και οι συνδυασμοί και γίνεται και η επίσημη ανακήρυξη των εκλογών. Μετά την παραίτηση του Δημάρχου, θα πρέπει να συνέλθει η παράταξη «Η ΣΑΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ», ενώ ο Δήμαρχος ήδη αποχαιρέτησε τα στελέχη της παράταξής του σε κοινωνικό επίπεδο.

Μετά την παραίτηση του Δημάρχου, ο Αντιδήμαρχος κ. Πάρης Παπαγεωργίου θα συγκαλέσει τα στελέχη της παράταξης ώστε να αποφασισθεί ο μεταβατικός δήμαρχος μέχρι τις 31 Αυγούστου, μια διαδικασία προβλεπόμενη από το νόμο. Ο μεταβατικός δήμαρχος θα έχει όλες τις αρμοδιότητες ενός κανονικού δημάρχου (όχι Δημαρχεύων ή αναπληρωτής), ο οποίος θα δηλώσει και τα πρόσωπα των αντιδημάρχων. Στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί ορισμός νέου Δημάρχου τότε παρεμβαίνει η αποκεντρωμένη διοίκηση.

00Elia

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του νησιού ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης για τον έναν χρόνο παρουσίας και διοίκησης στον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα »