Ξεκινά τη λειτουργία του το Μουσικό Γυμνάσιο Σάμου στο κτιριακό συγκρότημα του 1ου και 2ου Γυμνασίου πόλεως Σάμου

ΠE Σάμου: Δωρεάν πλατφόρμα τηλε-εκπαίδευσης και ενημέρωσης των αγροτών

Ήταν ένα όνειρο. Και κάποτε, κάποια μέρα, μερικά από τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Έτσι έπειτα από μεγάλο αγώνα σε χρονική διάρκεια από πολλούς, πραγματικότητα γίνεται η λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου Σάμου. Ο δε βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης είχε δηλώσει ότι το Μουσικό Γυμνάσιο Σάμου θα λειτουργήσει (κόντρα σε όσους δεν ήθελαν για τους δικούς τους λόγους….).

Στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικού, ύστερα από επιλογή. Η διαδικασία επιλογής για το σχολικό έτος 2018-2019 για το Μουσικό Γυμνάσιο Σάμου θα διενεργηθεί από την αρμόδια επιτροπή (Επιτροπή Επιλογής), η οποία θα οριστεί από τον Περιφερειακό Δ/ντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 9.00 π.μ. στους χώρους του Γ.Ε.Λ. Σάμου.

Οι θεματικές ενότητες στις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι είναι: «Ρυθμός», «Ακουστική Ικανότητα», «Φωνητική Ικανότητα», «Διάκριση ηχοχρωμάτων» και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (Ευρωπαϊκό ή Παραδοσιακό), σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής. Για την επιτυχία στη διαδικασία επιλογής ΔΕΝ απαιτούνται προηγούμενες μουσικές γνώσεις ή ειδική προετοιμασία, ενώ οι υποψήφιοι αξιολογούνται αποκλειστικά ως προς την ακουστική και μουσική τους αντίληψη.

Συνομιλώντας με την Διευθύντρια του Μουσικού Γυμνασίου Σάμου κα Δήμητρα Τριβέλα μας πληροφόρησε ότι η πρόβλεψη για τη μοναδική τάξη που θα λειτουργήσει φέτος ήταν των 18 ατόμων. Μέχρι και την Τετάρτη (05/09) οι δηλώσεις για φοίτηση στο Μουσικό Γυμνάσιο ήταν στον αριθμό δεκατέσσερις (14), ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορούν να ζητηθούν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου (Κανάρη 14 – κτίριο Γιαννουλόπουλου, 2ος όροφος) από 9.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ. στη Διευθύντρια του Μουσικού Γυμνασίου, κα Δήμητρα Τριβέλα (τηλ. 22730 21340 και 6944-144-664).

Από τους μαθητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο σχολείο είναι από τις εξής περιοχές: Καρλοβάσου – Κοντακαιϊκων – Μυτιληνιών και Βαθέος. Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Μουσικού Γυμνασίου κα Δήμητρα Τριβέλα, οι μεταφορές των μαθητών από και προς την έδρα του Γυμνασίου καλύπτονται 100% από την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου. Επίσης οι μαθητές δικαιούνται συσσιτίου, ενώ στην πενθήμερη εβδομάδα, δύο φορές τα μαθήματα τελειώνουν στις 15:15 και τρείς φορές στις 14:45.

Η αίθουσα του Μουσικού Γυμνασίου Σάμου προς το παρόν θα βρίσκεται στο κτιριακό συγκρότημα 1ου και 2ου Γυμνασίου πόλεως Σάμου σε αίθουσα εργαστηρίου και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου στην κανονική του αίθουσα μπροστά από το αμφιθέατρο.

Η κα Δήμητρα Τριβέλα ακόμα μας είπε ότι λόγω της ταχείας εξέλιξης (θετικής πάνω απ’ όλα) δεν δόθηκε η δυνατότητα να γίνει μια αναλυτική ενημέρωση στους τελειόφοιτους μαθητές των Δημοτικών, αλλά από την άλλη σχολική χρονιά θα υπάρχει η δυνατότητα για τη σωστή ενημέρωση, ευελπιστώντας ότι ο αριθμός των μαθητών θα είναι μεγαλύτερος.

Καλή σχολική χρονιά και για το Μουσικό Γυμνάσιο Σάμου.

00Navagos

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπέγραψαν την 21 Δεκεμβρίου 2020, μέσω τηλεδιάσκεψης ο  Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

Περισσότερα »
Τους ζητήθηκε η αποστολή φωτογραφιών μέσω Viber κατά τη διάρκεια μικτών εξορμήσεων. Κοινή Ανακοίνωση - Καταγγελία Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου, Χίου & Λέσβου

Ανακοίνωση Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με διευκρινήσεις για τις αλλαγές στην νομοθεσία περί όπλων

Σε συνέχεια της από 02/01/2021 Ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις αλλαγές στην νομοθεσία περί όπλων, διευκρινίζονται τα ακόλουθα: Τα όπλα θήρας,

Περισσότερα »