Κρεμμύδι με Σαμιώτικο κρασί;

Κρεμμύδι με Σαμιώτικο κρασί;

Ταιριάζει αλήθεια το κρεμμύδι με το Σαμιώτικο κρασί; Απ΄ ότι φαίνεται ταιριάζει, ειδικότερα αν πρόκειται για τα ονομαστά «κρεμμύδια Κουμέϊκων» και την έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020, από τις 8 το βράδυ, η Κοινότητα Κουμέικων υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Σάμου.

00EossKremmydi04

Στην έκθεση φωτογραφίας, που είναι ανοικτή στο κοινό αλλά τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, θα συμμετέχει και ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου που θα προσφέρει τα υπέροχα, ξηρά και γλυκά, κρασιά παραγωγής του.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Σαμιώτες έτρεφαν και τρέφουν μεγάλη αγάπη για το κρεμμύδι γι αυτό και παλαιότερα τους έλεγαν «κριμμδάδις», ιδίως τους κατοίκους της περιοχής Βελανιδιάς Κουμέικων και Μαραθοκάμπου για τις μεγάλες ποσότητες κρεμμυδιών που καλλιεργούσαν κι εξήγαγαν στα νησιά και τα μικρασιατικά παράλια, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η συγγραφέας Έλσα Χίου στο βιβλίο «Πατριδογευσία» εκδόσεως της εφημερίδας «Χαραυγή».

00EossKremmydi01

«Το κρεμμύδι το ταχύ, κάνει άντερο παχύ.

Και το σκόρδο την ημέρα δίνει στην καρδιά αγέρα…»

Οι μνήμες της κρεμμυδοκαλλιέργειας, κυρίως στην περιοχή της «Βελανιδιάς» αναβίωναν με ξεχωριστό τρόπο τα τελευταία χρόνια στα Κουμέικα, όπου η τοπική κοινότητα διοργάνωνε με επιτυχία «γιορτές κρεμμυδιού».

00EossKremmydi03

Φέτος, λόγω covid 19, οι εκδηλώσεις θα περιοριστούν σε ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ με δημιουργίες του φωτογράφου Χρυσόστομου Γαλαθρή, ο οποίος επιλέχτηκε να συμμετάσχει στην ομάδα φωτογραφίας της σειράς «Crown» που παρουσιάζεται στο Netflix. Αξίζει να σημειωθεί πως για την εκτύπωση των έργων που θα παρουσιαστούν στην έκθεση φωτογραφίας, είχε μεριμνήσει η πρ. πρόεδρος ΔΟΠΠΟΝΑΣ, Άννη Ανδρεάδη.

00EossKremmydi02

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Δυάδα από την Basket League

Η προχθεσινή επιλογή με το Over του Ντίνου Μήτογλου επιβεβαιώθηκε με πολύ μεγάλη ευκολία, αφού έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων από τη δεύτερη περίοδο και

Περισσότερα »
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου για τον θάνατο του δικηγόρου Ιωάννη Χατζηθεοδώρου

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου για τον θάνατο του δικηγόρου Ιωάννη Χατζηθεοδώρου

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του πρώην Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, Δικηγόρου ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ. Ο

Περισσότερα »