Κώστας Σοφούλης: Ατυχής στιγμή η επιστολή του Δημάρχου Σάμου για την επέκταση του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Άνευ ουσίας χαρακτήρισε την κουβέντα που γίνεται για την έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής, μιλώντας στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, ο πρώην βουλευτής και καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Κώστας Σοφούλης.

Ισχυρίστηκε ότι «η Πανεπιστημιακή Κοινότητα δεν μπορεί να διασπαστεί γιατί αυτό θα προκαλέσει πολλά και μεγάλα προβλήματα με συνέπεια κάθε κουβέντα για το θέμα να είναι άνευ περιεχομένου καθώς και η διοίκηση του Πανεπιστημίου δεν θα δεχτεί κάτι τέτοιο και ως γνωστό δεν είναι θέμα Υπουργού, αφού το Πανεπιστήμιο έχει το αυτοδιοίκητο».

Εξάλλου ανέφερε ότι έχει εδραιωθεί πλέον η Νομοτέλεια στην Ακαδημαϊκή Μονάδα στο Καρλόβασι και ήδη θα ξεκινήσουν και τα έργα για την Πανεπιστημιούπολη που σύμφωνα με τον κ. Σοφούλη έχουν καθυστερήσει με ευθύνη και της τοπικής κοινωνίας.

Όσον αφορά στην επιστολή του Δημάρχου Μιχάλη Αγγελόπουλου προς τον Υπουργό Παιδείας με την οποία ζητά την επέκταση του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Βαθύ της Σάμου, ο κ. Σοφούλης το χαρακτήρισε ατυχή στιγμή, προκαλώντας ένα θέμα εκ του μη όντος που έφερε ξανά στην επιφάνεια τον «καταραμένο» ανταγωνισμό μεταξύ των δύο περιοχών που δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο προβλήματα προκαλεί.

Ο πρώην βουλευτής επίσης ανέφερε, ότι η Πανεπιστημιακή Κοινότητα δεν μπορεί να διασπαστεί και ως βασικά επιχειρήματα έθεσε την αδυναμία να δημιουργηθεί δεύτερη βιβλιοθήκη στο Βαθύ, αλλά και την αδυναμία μετακίνησης του ανθρώπινου δυναμικού.

«Οι Βαθιώτες πρέπει να επικεντρωθούν σε άλλα σχέδια για την ανάπτυξη του τόπου τους και όχι να υποκλέπτουν δραστηριότητες από άλλα μέρη. Μπορούν να αξιοποιήσουν το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο το οποίο μπορεί ν’ αποτελέσει ένα συνεδριακό κέντρο υψηλής παραγωγικότητας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που είχε γίνει για τη δημιουργία του Διεθνούς Ιδρύματος Καραθεοδωρή το οποίο θα ήταν μια διεθνής Ερευνητική Μονάδα υψηλού διεθνούς κύρους με συνεργασίες πολλών χωρών και επίκεντρο την πόλη της Σάμου.

Όσον αφορά στο ερώτημα για τη δυνατότητα ίδρυσης ενός ΤΕΙ στην πόλη της Σάμου ο κ. Σοφούλης δήλωσε ότι όταν σε όλη τη χώρα κλείνουν ΤΕΙ δεν μπορεί κάποιος να πιστεύει εν μέσω της οικονομικής κρίσης ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Βιολέτα Τριπόδη

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

«Η Σάμος αλλάΖΕΙ»: Τι να κάνουμε μετά το σεισμό

Η «Σάμος αλλάΖΕΙ» για τη λειτουργία των Δημοτικών σχολείων. Καταγγέλουμε την απρεπή στάση του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Πανουράκη

Την Παρασκευή 15/1/21, με πρόσκληση της ίδιας ημέρας, συνήλθε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο  με μοναδικό θέμα «Λειτουργία σχολικών μονάδων Α΄βαθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ανατολικής Σάμου».

Περισσότερα »