Κώστας Μουτζούρης: Η Σάμος χρειάζεται μεγαλύτερη στοργή και σημασία καθώς ο κόσμος δεν με γνώριζε και αυτό επιθυμώ να γίνει

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά και μίλησε ο νέος Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης.

Αν και η Σάμος δεν έδωσε μεγάλα ποσοστά στον κ. Μουτζούρη, εντούτοις ο ίδιος είναι ο νικητής της εκλογικής αναμέτρησης με την Χριστιάνα Καλογήρου και αναδείχτηκε Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου μετά και από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της δεύτερης Κυριακής. Στη Σάμο έλαβε μία έδρα με πρώτο στην προτίμηση τον κ. Βασίλη Πανουράκη.

Ο κ. Μουτζούρης πάντα πίστευε ότι θα είναι ο νικητής, καθώς όλα τα στοιχεία που είχε έδειχναν αυτό το αποτέλεσμα.«Ήμουν βέβαιος ότι θα κερδίζαμε, όσον αφορά το σχόλιο που θα έκανα είναι ότι καταγράφηκε μία έντονη δυσαρέσκεια προς την ηγεσία της παρούσας Περιφερειακής αρχής. Και η καταγραφή αυτή στα δύο μεγάλα νησιά, τη Χίο και τη Λέσβο, που έχουν το 80% του εκλεκτορικού σώματος, μας έδωσε μία νίκη με 63-65%. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει δυσαρέσκεια και εκδηλώθηκε στο δεύτερο γύρο όταν μπήκανε σε σύγκριση οι δύο υποψήφιοι Περιφερειάρχες. Η σύγκριση αυτή μας έδωσε τη νίκη».

Οι πρώτες κινήσεις που θα γίνουν είναι, «να αποδώσουμε στους νομούς Σάμου και Χίου, τη δυνατότητα να σχεδιάζουν, να αναπτύσσονται χρησιμοποιώντας τα στελέχη τα τοπικά τα οποία είτε εξελέγησαν, είτε συμμετείχαν, είτε έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν, αυτοί θα πρέπει να παίρνουν τις αποφάσεις και όχι να είναι ένα Μυτηλινοκεντρικό σύστημα, έτσι θα εκδημοκρατίσουμε τον τρόπο λειτουργίας».

Τόνισε δε, πως όλες οι αποφάσεις θα περνάνε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν θα υπάρχουν μυστικές αποφάσεις, οικονομικές επιτροπές οι οποίες θα περνάνε τα πάντα με τρόπο αρεστό σε κάποιους, επίσης τα συμβούλια να γίνονται με παρουσία των μελών.

Στο θέμα του μεταναστευτικού – προσφυγικού, αυτό που θα επιδιώξει είναι να υπάρξει ενεργητική φωνή, όπως έκανε το Νότιο Αιγαίο και επέτυχε, ώστε να αλλάξει η ποσόστωση.

Θετικός ο κ. Μουτζούρης ως προς τις συνεργασίες, ενώ η Σάμος χρειάζεται μεγαλύτερη στοργή και σημασία καθώς ο κόσμος δεν τον γνώριζε και αυτό επιθυμεί να γίνει.  

BlueRoots1

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τι δήλωσε ο προπονητής της ιστιοπλοϊας που καταγγέλλεται ότι βίασε πριν 8 χρόνια μία 11χρονη αθλήτρια

Τι δήλωσε ο προπονητής της ιστιοπλοϊας που καταγγέλλεται ότι βίασε πριν 8 χρόνια μία 11χρονη αθλήτρια

Ο προπονητής της τότε 11χρονης αθλήτριας ιστιοπλοΐας που η Σοφία Μπεκατώρου κατήγγειλε τον βιασμό της, ανέφερε πως είχαν σχέση και μάλιστα ήθελε να την παντρευτεί.

Περισσότερα »
Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Δυάδα από την Basket League

Η προχθεσινή επιλογή με το Over του Ντίνου Μήτογλου επιβεβαιώθηκε με πολύ μεγάλη ευκολία, αφού έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων από τη δεύτερη περίοδο και

Περισσότερα »
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου για τον θάνατο του δικηγόρου Ιωάννη Χατζηθεοδώρου

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου για τον θάνατο του δικηγόρου Ιωάννη Χατζηθεοδώρου

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του πρώην Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, Δικηγόρου ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ. Ο

Περισσότερα »