Κώστας Μουτζούρης: «Ανεδαφικό» από τεχνικής άποψης η κατασκευή των πλωτών φραγμάτων

Κώστας Μουτζούρης: «Ανεδαφικό» από τεχνικής άποψης η κατασκευή των πλωτών φραγμάτων

«Ανεδαφικό» από τεχνικής άποψης, χαρακτήρισε την κατασκευή και τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων ώστε να εμποδιστούν οι μεταναστευτικές ροές από τα παράλια της Τουρκίας προς τα Ελληνικά νησιά. Τη δήλωση αυτή έκανε ο Περιφερειάρχης Βορείου κ. Κώστας Μουτζούρης, έπειτα από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στη Σάμο. Αναλυτικά η δήλωση έχει ως εξής:

«Θα σας μιλήσω σαν μηχανικός και σαν καθηγητής του Πολυτεχνείου που ασχολείται με θαλάσσια έργα. Αυτά τα πλωτά ακίνητα φράγματα για να κάνουν τη δουλειά τους, αν την κάνουν, θα πρέπει να έχουν μία καλή αγκύρωση στον πυθμένα. Αυτό γίνεται με άγκυρες, με σχοινιά, με βάρη, ώστε να μην μετακινούνται, γιατί ο κυματισμός και τα ρεύματα θα τα μετακινούν.

Στα βαθιά νερά που πρόκειται να τοποθετηθούν, αν τοποθετηθούν ποτέ, γιατί το βλέπω λίγο δύσκολο το εγχείρημα, δεν είναι εύκολο να μην μετακινούνται από τον κυματισμό. Από τεχνικής απόψεως το βλέπω ότι είναι «ανεδαφικό».

Δηλώθηκε από την κυβέρνηση ότι πιθανόν να είναι πειραματική η πρώτη τοποθέτηση, είναι σε πειραματικό στάδιο, αλλά το πειραματικό στάδιο θα πρέπει να είναι σε συνθήκες βαθέων νερών. Για να πάω τώρα στο πολιτικό κομμάτι βλέπω ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εφαρμόσει αυτό που έλεγε. Να μειώσει τις αφίξεις. Ενδεχομένως αυτή η μέθοδος να μην είναι η καταλληλότερη, αλλά δείχνει πιθανόν μία αλλαγή τακτικής να προσπαθήσει να μειώσει τις εισόδους. Αν όντως αυτό είναι στο μυαλό της κυβέρνησης είναι θετικό…». 

00Nefeli01

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ευθύμιος Λέκκας στο "Radio Cafe 102,4" - 7 ρίχτερ ο σεισμός, πάνω από 3 χιλιάδες μετασεισμοί

Ευθύμιος Λέκκας: Κάναμε παρατηρήσεις κατά πόσο είναι ανθεκτικές οι κατασκευές ή δημιουργήθηκαν προβλήματα σ’ αυτήν την καθυστερημένη σεισμική δόνηση

Τη Σάμο επισκέφτηκε μετά τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο νησί μας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας,

Περισσότερα »