Κώστας Αμυρσώνης: Όποιος έχει την αίσθηση του καθήκοντος θα πρέπει να είναι απόψε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ στη Σάμο

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε και μίλησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου, κ. Κώστας Αμυρσώνης.

Το απόγευμα της Τρίτης(9\6) θα πραγματοποιηθεί δημοτικό συμβούλιο με διάφορα θέματα ημερήσιας διάταξης. Ένα πολύ σημαντικό θέμα είναι το που θα τοποθετηθούν οι υπάλληλοι του Δήμου Σάμου μετά τη διάσπαση σε Δύο Δήμους. Ανατολικής και Δυτικής Σάμου.

«Έχουμε εν μεγάλο θέμα απόψε, την ψήφιση μεταβατικών οργανισμών, ένα για την ανατολική και έναν για τη δυτική Σάμο, τους δύο καινούργιους δήμους, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν μέσα το προσωπικό που θα εγκατασταθούν στα δύο νέα νομικά πρόσωπα, τους δύο νέους δήμους. Απόψε αποφασίζουμε βάση κάποιας εισήγησης που έχει γίνει από την αρμόδια υπηρεσία, εφόσον και οι ίδιοι οι υπάλληλοι έχουν βάλει την προτεραιότητά τους, έχουν ζητήσει που ακριβώς θέλουν να τοποθετηθούν και αυτό είναι η μία φάση. Μετά θα γίνει βάση των αναγκών της υπηρεσίας το που θα τοποθετηθούν και της ειδικότητας την οποία έχει ο καθένας».

Μέχρι αύριο πρέπει να έχει ψηφιστεί από το ΔΣ, με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής που πρέπει να επικυρώσει το ΔΣ και να δεχτούν ή να απορρίψουν την εισήγηση.

Αν και οι φήμες λένε για ματαίωση του ΔΣ λόγω πολλών απουσιών, ο κ. Αμυρσώνης δεν το δέχεται και όπως είπε χαρακτηριστικά, «όποιος έχει την αίσθηση του καθήκοντος θα πρέπει να είναι εκεί. Τέτοιου είδους αποχές από το ΔΣ, πάμε σε άλλα θέματα που δεν είναι του παρόντος να τα αναλύσουμε. Εμείς προχωράμε απόψε για τη ψήφιση 39 θεμάτων».

Θέματα που πρέπει να ψηφιστούν για να υπάρξει συνέχεια με την παραλαβή των Δήμων, ενώ για του υπαλλήλους πρέπει να βγει η απόφαση καθώς είναι καταληκτική η ημερομηνία αλλιώς το θέμα παραπέμπεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Το πρωί της Τρίτης (09/07), πραγματοποιήθηκε ορκωμοσία νέας δημοτικής συμβούλου της κας Μαίρης Ροδίτη για να είναι νόμιμο δημοτικό συμβούλιο λόγω της ορκωμοσίας του κ. Σεβαστάκη στη θέση του δημάρχου.

Υπάρχουν προβλήματα και απαιτήσεις του δήμου που είναι ανεπίδεκτης είσπραξης, το ταμειακό και ειδικά το σύνθετο πρόβλημα των συμβασιούχων με δικαστικές αποφάσεις.

Οι νεοσύστατοι δήμοι θα πάνε να απαιτήσουν το οικονομικό θέμα από τη νέα κυβέρνηση ώστε να προχωρήσουν στο έργο τους, ενώ μέσα στη τετραετία ο κ. Αμυρσώνης δεν αποκλείει με την απόφαση ολίγων να ξαναγίνει ενιαίος ο Δήμος Σάμου.

00Elia

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Δημοτική παράταξη «ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟ» Έκπληξη ο εξαναγκασμός των γονέων στη μεταφορά των μαθητών με δικά τους μέσα

Δημοτική παράταξη «ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟ» Έκπληξη ο εξαναγκασμός των γονέων στη μεταφορά των μαθητών με δικά τους μέσα

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τον   εξαναγκασμό των γονέων να μεταφέρουν από μόνοι τους, τα παιδιά που θα μεταφερθούν σε άλλα  σχολεία, με  την ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη

Περισσότερα »