Κοπή Αγιοβασιλόπιττας του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου «Ευγηρίας Πρόνοια». Βράβευση τριών Ιερέων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Ευσέβιο

Με λαμπρότητα έγινε η Εόρτια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης αγιοβασιλόπιττας του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου «Ευγηρίας Πρόνοια» Καρλοβάσου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετά την ακολουθία της κοπής της βασιλόπιτας ανεφέρθη στην επι 42 χρόνια προσφορά του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου στο νησί μας. Επεσήμανε ότι σήμερα φιλοξενεί 38 γέροντες που βρίσκουν παρηγοριά, αμέριστη φροντίδα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κυρίως πνευματική στήριξη.

00PitaMitropolisKarlovasi02

Είναι σύγχρονο με όλες τις ανέσεις. Καλαίσθητο με κανόνες υγιεινής αισθητική και εξυπηρετήσεως. Λειτουργεί με άδεια λειτουργίας δυστυχώς όμως αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Ο Σεβασμιώτατος έκανε έκκληση προς όλους για ηθική και κυρίως οικονομική στήριξη προς συνέχιση της λειτουργίας του. 

Την εκδήλωση πλαισίωσε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής παράρτημα Καρλοβάσου με ύμνους και κάλαντα, υπό την διεύθυνση του κ. Γεωργίου Αγγελινάρα.

00PitaMitropolisKarlovasi03

Επίσης βραβεύτηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας οι: π. Γεώργιος Βακάκης Αρχιερατικός Επίτροπος Καρλοβάσου, π. Στέφανος Γρυδάκης Αρχιερατικός Επίτροπος Μαραθοκάμπου, π. Σταμάτιος Μάρκου Επίτροπος Όρμου Μαραθοκάμπου, για την εξηκονταετή ιερατική τους διακονία.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 209 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Δείτε που εντοπίστηκαν

Κορονοϊός: 315 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 2 κρούσματα στη Σάμο

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης από τον ΕΟΔΥ για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση που εξεδόθη το Σάββατο, αναφέρεται: “Σήμερα ανακοινώνουμε 315 νέα κρούσματα του

Περισσότερα »