Κοινό Δελτίο Τύπου ΑΕΣΣ ΑΘΛΕΩΝ, RHENIA TOURS ΑΣΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ΠΜΑΣ ΚΟΥΡΟΣ, για τη λειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου των Γυμνασίων πόλεως Σάμου

Τα αθλητικά σωματεία ΑΕΣΣ ΑΘΛΕΩΝ, RHENIA TOURS ΑΣΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ΠΜΑΣ ΚΟΥΡΟΣ θέλουν να ενημερώσουν το φίλαθλο κοινό, καθώς και τους γονείς και παιδιά των τμημάτων υποδομής τους ότι, την ημέρα Πέμπτη 22-11-2018 πραγματοποίησαν συνάντηση, μετά από κάλεσμα του προέδρου της κοινότητας Σαμίων κ. Δημήτρη Βογιατζή, στα γραφεία του δήμου με σκοπό αρχικά την ενημέρωση και στη συνέχεια την επίλυση του θέματος που έχει προκύψει με τη χρήση του μικρού κλειστού γυμναστηρίου στην πόλη της Σάμου για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Στη συνάντηση αυτή ήταν παρόντες ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Σάμου ο οποίος διαβεβαίωσε ότι ο εσωτερικός χώρος του κλειστού είναι έτοιμος προς χρήση, ο πρόεδρος της κοινότητας Σαμίων, εκπρόσωποι της επιχείρησης που ζητά τη χρήση του χώρου, καθώς και εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Εστίασης καθώς και του Δήμου, οι οποίες συνδράμουν στην υλοποίηση του εγχειρήματος.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το μικρό γυμναστήριο ανήκει στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Σάμου, των οποίων οι διευθύντριες, προς τιμήν τους, σε συνεργασία με τη δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή, έχουν παραχωρήσει τη χρήση του στις ακαδημίες των αθλητικών συλλόγων.

Από την άλλη μεριά, η οργάνωση του ωρολογίου προγράμματος, καθώς και η ομαλή λειτουργία του γυμναστηρίου, κυρίως για τις απογευματινές ώρες, έχει ανατεθεί στον ΔΟΠΠΟΝΑ Σάμου.

Πρέπει να σημειωθεί λοιπόν ότι η παραπάνω συνάντηση έγινε απουσία όλων των παραπάνω. Παρ’ όλες τις ενστάσεις τους τα αθλητικά σωματεία, γνωρίζοντας την κρίσιμη κατάσταση που περνά η πόλη μας, και έχοντας καλή διάθεση και θετική προσέγγιση, παρόλο που ποτέ δεν ενημερώθηκαν, άκουσαν τους υπεύθυνους και συμφώνησαν, εις βάρος της λειτουργίας των τμημάτων τους, να αποδεχθούν τις ειλημμένες αποφάσεις του Δήμου.

Θα θέλαμε εδώ να σημειώσουμε ότι οι μικροί αθλητές μας έως τις 20 Δεκεμβρίου 2018 θα προπονούνται υποχρεωτικά σε εξωτερικά γήπεδα υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες και ακατάλληλο φωτισμό.

Έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης τα αθλητικά σωματεία της πόλης της Σάμου θέλουν να εκφράσουν:

α) την απογοήτευση τους ως προς τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από πλευράς Δήμου μη λαμβάνοντας υπόψη το δικαίωμα στην ασφαλή άθληση των παιδιών.  

β) την πεποίθησή τους ότι στο μέλλον ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στο νησί θα τύχει μεγαλύτερης προσοχής σε τόσο ευαίσθητα θέματα.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι τα σωματεία μας δεν επιθυμούν να σταθούν εμπόδιο στην όποια προσπάθεια των ντόπιων επιχειρηματιών να στηρίξουν τις επιχειρήσεις τους. Θεωρούμε όμως ότι, αν είχε προηγηθεί έγκαιρα ένας ειλικρινής διάλογος, θα μπορούσε να επιλυθεί το ζήτημα αυτό με δικαιότερο για όλους τρόπο.

Ζητούμε την υπομονή, επιείκεια και κατανόηση των γονιών και των παιδιών μας στο συγκεκριμένο θέμα, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την μετ’ εμποδίων προσπάθειά μας για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην πόλη μας.

Με την ευκαιρία αυτή θέτουμε δημόσια επί τάπητος το ζήτημα δημιουργίας Προπονητικού Κέντρου στο Βαθύ, με δεδομένο ότι υπάρχουν πλέον αρκετές ερασιτεχνικές ομάδες σε διάφορα αθλήματα, οι οποίες παλεύουν με πενιχρά μέσα να προσφέρουν υψηλού επιπέδου αθλητισμό στη νεολαία μας.

Κάνουμε έκκληση στο Βουλευτή, το Δήμο, την Περιφέρεια και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να στηρίξουν το δίκαιο αυτό αίτημα των νέων μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αφοσιωθούμε

απερίσπαστοι στο έργο μας, χωρίς να ερχόμαστε, χωρίς τη θέλησή μας, σε αντιπαράθεση με οποιαδήποτε επαγγελματική ομάδα ή φορέα, πράγμα που πιστεύουμε κανένας στη πόλη μας δεν επιθυμεί.

Με εκτίμηση οι Σύλλογοι

ΑΕΣΣ ΑΘΛΕΩΝ,RHENIA TOURS ΑΣΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ΠΜΑΣ ΚΟΥΡΟΣ

ds2

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Αύξηση απορροφητικότητας κονδυλίων ΕΣΠΑ -  Άνοδος στην 7η από τις τελευταίες θέσεις η Π.Β.Α μέσα σε ένα χρόνο

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων λόγω COVID-19. 125,5€ ανά κάτοικο

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Π.Β.Α.) έχει προκηρύξει την δράση ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ με

Περισσότερα »
Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Λογικό φαβορί η Γρανάδα

Αν υπάρχει ένα αρνητικό στο ποντάρισμα της Γρανάδα στο Europa League, είναι το έλλειμμα ευρωπαϊκής εμπειρίας. Ο μόνος δισταγμός για ισχυρό ποντάρισμα στους Ισπανούς είναι

Περισσότερα »