Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι δύο Δήμοι και η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι δύο Δήμοι και η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου

Την συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου στην περιοχή της Ζερβού καταδικάζοντας την επίθεση των ΜΑΤ στους κατοίκους της Λέσβου και της Χίου και εμποδίζοντας την συνέχιση των εργασιών στο υπό κατασκευή ΚΥΤ.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Στάντζος, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που έλαβε σαν Δημοτική Αρχή τα ξημερώματα της Τρίτης (25/02) να καλέσει τους επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων ώστε να κλείσουν την είσοδο του νέου ΚΥΤ στη θέση «Ζερβού» με οχήματα αλλά και πολίτες της Σάμου που ανταποκρίθηκαν άμεσα.

00KYTZervou02

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Βασίλης Πανουράκης παίρνοντας το λόγο μετέφερε το αίτημα της Περιφέρειας Β. Αιγαίου για γενική απεργία, καλώντας όλους σε έμπρακτη συμπαράσταση στους κατοίκους της Χίου και της Λέσβου.

Ζήτησε για άλλη μια φορά να πάρει πίσω η κυβέρνηση την ΠΝΠ και να μην προχωρήσει το μέτρο της επίταξης.

Οι επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων καταδίκασαν την επίθεση των ΜΑΤ κάνοντας λόγο για εικόνες ντροπής, τόνισαν την ανάγκη της μαζικής συμμετοχής στις κινητοποιήσεις και δήλωσαν αμετακίνητοι στην θέση τους για δημιουργία μίας μόνο μικρής δομής καταγραφής μεταναστών και όχι μιας υπερδομής που θα εγκλωβίσει χιλιάδες μετανάστες στο νησί.

Το λόγο πήραν και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι τοποθετήθηκαν στο θέμα ενώ τέλος αποφασίστηκε να υπάρξει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 το μεσημέρι της Τετάρτης (26/02) στην Πλατεία Πυθαγόρα και στην συνέχεια το πλήθος των συγκεντρωμένων να μεταβεί στη θέση «Ζερβού».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου αποφάσισε επίσης ομόφωνα ότι εντέλλεται ο Δήμος και η Περιφερειακή Ενότητα να κλείσει το δρόμο στη διασταύρωση για το νέο ΚΥΤ στη Ζερβού με δυο οχήματα και την σύσταση συντονιστικού οργάνου για τον έλεγχο και την καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων στο σημείο.

00KYTZervou03

1. Δεν αποδέχονται και απορρίπτουν το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη δημιουργία στο νησί μας υπερδομής φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων. Απαιτούν την κατάργηση της Π.Ν.Π. που αφορά τις επιτάξεις στη περιοχή Ζερβού του Δήμου Αν. Σάμου.

2. Βασικός στόχος και αίτημα, ο άμεσος απεγκλωβισμός του νησιού από πρόσφυγες και μετανάστες με μεταφορά τους, στην Ηπειρωτική Ελλάδα και στις Ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν.

3. Αποδέχονται ΜΟΝΟ μικρή δομή πρώτης υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης στο νησί της Σάμου με οριστική ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΚΛΕΙΣΙΜΟ του υφιστάμενου ΚΥΤ της πόλεως Σάμου. Να δοθούν από το Υπουργείο ΑΜΕΣΑ γραπτές εγγυήσεις για το κλείσιμο και για την παραχώρηση κατά κυριότητα του γηπέδου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου.

00KYTZervou04

4. Την απομάκρυνση όλων των δυνάμεων καταστολής από τα νησιά Χίο και Λέσβο που αφίχθησαν κατά τη χθεσινή νύχτα.

5. Κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου από τις 12.00 έως τη λήξη της βάρδιας και συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Πυθαγόρα στις 12.30

6. Τον ορισμό Οργανωτικής Επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου, για το συντονισμό της κινητοποίησης αποτελούμενη από τους: Καρράς Ευάγγελος, Βαλκαμλής Βασίλειος, Καρβελάς Ευάγγελος, Χατζηχριστοδούλου Χρίστος, Τζίχας Κωνσταντίνος και Αξιώτης Ιωάννης.

7. Την κινητοποίηση του Δήμου Ανατολικής Σάμου στην περιοχή Ζερβού σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

8. Εντέλλονται τα όργανα Διοίκησης του Δήμου, ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι να αποκλείσουν το σημείο στην περιοχή Ζερβού με οχήματα του Δήμου.

00KYTZervou05

9. Καλεί τους πολίτες να ενισχύσουν δυναμικά το σημείο της κινητοποίησης.

Ζητά από την κυβέρνηση να σταματήσει εδώ και τώρα η βίαιη κρατική καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων των νησιωτών και ν’ απομακρυνθούν οι πρόσθετες δυνάμεις καταστολής στη Λέσβο και στη Χίο.

Δεν αποδέχεται και απορρίπτει το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη δημιουργία στο νησί μας υπερδομής φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων.

Απαιτεί την κατάργηση της Π.Ν.Π. που αφορά τις επιτάξεις στη περιοχή Ζερβού του Δήμου Αν. Σάμου.

00KYTZervou

Βασικός στόχος και αίτημα του Δήμου Ανατολικής Σάμου, ο άμεσος απεγκλωβισμός του νησιού μας από πρόσφυγες και μετανάστες με μεταφορά τους, στην Ηπειρωτική Ελλάδα και στις Ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν.

Αποδέχεται ΜΟΝΟ μικρή δομή πρώτης υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης στο νησί της Σάμου με οριστική ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΚΛΕΙΣΙΜΟ του υφιστάμενου ΚΥΤ της πόλεως Σάμου .

Ζητά να δοθούν από το Υπουργείο ΑΜΕΣΑ γραπτές εγγυήσεις για το κλείσιμο και για την παραχώρηση κατά κυριότητα του γηπέδου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Να σημειώσουμε ότι τόσο το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Σάμου όσο και το Εργατικό Κέντρο Σάμου έχουν προκηρύξει τετράωρες στάσεις εργασίας για την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου ενώ τα εμπορικά και τα καταστήματα εστίασης θα είναι ανοικτά σύμφωνα με την απόφαση των Διοικητικών τους Συμβουλίων.

00KYTZervou01

Ανάλογη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε και στο Δήμο Δυτικής Σάμου με το ίδιο θέμα δηλαδή τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό πρόβλημα στο νησί της Σάμου. To Δημοτικό Συμβούλιο της Δυτικής Σάμου, αποφάσισε ότι δεν αποδέχεται τη δημιουργία υπερδομής φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων σύμφωνα με τα σχέδια της Κυβέρνησης, την κατάργηση της απόφασης για τις επιτάξεις ακινήτων στην περιοχή «Ζερβού». Βασικό αίτημα ο απεγκλωβισμός του νησιού από πρόσφυγες και μετανάστες με μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις Ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν. Επίσης ότι αποδέχονται μόνο τη δημιουργία μικρής δομής, όπου θα καταγράφονται και να κλείσει το υπάρχον ΚΥΤ στην πόλη της Σάμου.

Με την ολοκλήρωση των συνεδριάσεων των δύο Δημοτικών Συμβουλίων, αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, μετέβησαν στο χώρο διαμαρτυρίας στο ΚΥΤ της «ΖΕΡΒΟΥ», μαζί με άλλους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο συγκεκριμένο μέρος.

Υπ’ όψη ότι έχουν δημιουργηθεί ομάδες, όπου επιβλέπουν τη μη είσοδο εργατών αλλά και αυτοκινήτων – μηχανημάτων στο χώρο εντός ΚΥΤ.

teleion maketa16

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπέγραψαν την 21 Δεκεμβρίου 2020, μέσω τηλεδιάσκεψης ο  Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

Περισσότερα »
Τους ζητήθηκε η αποστολή φωτογραφιών μέσω Viber κατά τη διάρκεια μικτών εξορμήσεων. Κοινή Ανακοίνωση - Καταγγελία Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου, Χίου & Λέσβου

Ανακοίνωση Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με διευκρινήσεις για τις αλλαγές στην νομοθεσία περί όπλων

Σε συνέχεια της από 02/01/2021 Ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις αλλαγές στην νομοθεσία περί όπλων, διευκρινίζονται τα ακόλουθα: Τα όπλα θήρας,

Περισσότερα »