«Κλίμακα F». Παρουσίαση του 5ου βιβλίου της Έλενας Χουσνή

«Κλίμακα F». Παρουσίαση του 5ου βιβλίου της Έλενας Χουσνή

Την παρουσίαση στη Σάμο του 5ου βιβλίου της με τίτλο «Κλίμακα F», διοργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής (25/10) στην καφετέρια «The Lodgers» στο ξενοδοχείο ΣΑΜΟΣ η συγγραφέας Έλενα Χουσνή.

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου για ειδικούς χρονικούς και συγκυριακούς λόγους έγινε στην Αθήνα στις 20 Απριλίου φέτος. Την παρουσίαση έκαναν ο καθένας με το «ειδικό βάρος» του, η Έρη Ρίτσου, συγγραφέας και η ίδια και ο Νίκος Κακλαμάνης, γιατρός και ερασιτέχνης πολιτικός όπως δήλωσε.

Η κα Ρίτσου ξεσκέπασε όλα τα κρυμμένα στις σελίδες του βιβλίου, συνδέοντας το στόρι του με την αδήριτη πραγματικότητα που βιώνουν τα τελευταία χρόνια ως και σήμερα οι κοινωνίες και οι πολίτες τους.

Ο κ. Κακλαμάνης επικεντρώθηκε με αφορμή επίσης τις αναφορές του βιβλίου, στο φαινόμενο του φασισμού, σε όλες του τις εκφάνσεις, από την πολιτική, τα μήντια, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής και τις επιπτώσεις του. Η συγγραφέας έδωσε μερικά στοιχεία της έρευνάς της για την συγγραφή του βιβλίου, που ήταν εν πολλοίς άγνωστα και συγκλονιστικά και ευχαρίστησε όλους όσους την συνέδραμαν στο εγχείρημά της, μιας και ένα βιβλίο με τέτοιο θέμα θέλει να έχεις τσαγανό – κάτι που έχει σε επάρκεια η συγγραφέας – αλλά και υποστήριξη, ακόμη και συμπαράσταση για να το φτάσεις στο τυπογραφείο.

Την παρουσίαση συντόνισε ο «συνήθης ύποπτος» Μιχάλης Σβαρνιάς, κάνοντας εύστοχες και καίριες παρατηρήσεις για την υπόθεση του βιβλίου. Οι φίλοι της Έλενας ήταν αρκετοί, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ Γιώργος Στάντζος ανάμεσα σ’ αυτούς, ο χώρος ήταν οικείος και διακριτικός και η έκπληξη της βραδιάς υπήρξε η έναρξη με την πάντα εντυπωσιακή κα Μαρίλη Λυμπέρη, που τραγούδησε ένα ριζίτικο τραγούδι το «Μάνα χιονίζει στα βουνά», τραγούδι με το οποίο ξεκινά ο αναγνώστης την περιήγησή του στην υπόθεση του βιβλίου.

Πηγή: www.samiaki.tv

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακού περιεχομένου, διένειμαν ένστολοι αστυνομικοί σε μαθητές δημοτικών σχολείων και γονείς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακού περιεχομένου, διένειμαν ένστολοι αστυνομικοί σε μαθητές δημοτικών σχολείων και γονείς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, την 14-09-2020 στις περιφερειακές ενότητες Χίου και Σάμου, αλλά και τη Λήμνο και σήμερα (21-09-2020) στη Λέσβο,

Περισσότερα »
Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου Α. Σάμου Γιώργου Στάντζου με τον Υπουργό Νότη Μηταράκη

Ν. Μηταράκης: «Μειώσαμε δραστικά τις ροές, υλοποιούμε ουσιαστική αποσυμφόρηση και στα νησιά και στην ενδοχώρα. Δίνουμε έμφαση στις απελάσεις, κλείνουμε δομές αντί να δημιουργούμε νέες»

“Oι υπαίτιοι του εμπρησμού στη Μόρια θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Ελληνική Δικαιοσύνη, θα εκτίσουν τις ποινές τους και θα απελαθούν” Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης ενημέρωσε τα μέλη της Διαρκούς

Περισσότερα »