Κλείνει το Α΄ Γυμνάσιο Σάμου. Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς ξεκινούν εργασίες συντήρησης

Κλείνει το Α΄ Γυμνάσιο Σάμου. Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς ξεκινούν εργασίες συντήρησης

Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης του Α΄ Γυμνασίου Σάμου. Έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα και με στόχο τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό του Α΄ Γυμνασίου πόλεως Σάμου, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, έχουν υποβάλλει εδώ και δύο χρόνια ανανεωμένο πρόγραμμα επισκευής και συντήρησης διδακτηρίων, το οποίο είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να εγκριθεί από τις ανάλογες υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων. Να σημειωθεί ότι η τωρινή Δημοτική αρχή είχε παραλάβει το πρόγραμμα από την προηγούμενη, η οποία είχε προβεί σε μερικές και ελαφρές συντηρήσεις σχολικών εγκατάστασεων, λόγω έλλειψης σχετικών κονδυλίων.

Μέσα από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία και κυρίως από ιδίους πόρους (κάτι που είναι πολύ δύσκολο) η Δημοτική Αρχή επιδιώκει να βελτιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο την εικόνα των διδακτηρίων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, θεωρώντας τον τομέα της εκπαίδευσης ιδιαίτερα σημαντικό.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, στο περιθώριο της συνάντησης και των υπογραφών για την αναβάθμιση του «ΞΕΝΙΑ», για τις ανάγκες των διδακτηρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα διατεθεί την τρέχουσα αλλά και την επόμενη εκπαιδευτική χρονιά ποσό επτακοσίων χιλιάδων (700.000) ευρώ περίπου από ιδίους πόρους και άλλα προγράμματα, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα.

ΑGymnasio02

Έτσι, ιεραρχήθηκαν οι ανάγκες και στο πλαίσιο διαγωνισμού θα ξεκινήσει η συντήρηση και επισκευή σχολείων, κάνοντας αρχή από το 1ο Γυμνάσιο Σάμου που είναι ένα από τα σχολεία που αντιμετωπίζει τα σοβαρότερα προβλήματα.

Εργασίες μονώσεων, επισκευής όψεων, επεμβάσεις σε ηλεκτρικό και αποχετευτικό δίκτυο και θέρμανση είναι μόνο μερικές από τις εργασίες που έχει θέσει σε προτεραιότητα η Δημοτική Αρχή για τα σχολικά συγκροτήματα.

Εφόσον οι εργασίες δεν προλάβουν να ολοκληρωθούν για τα νέα σχολική χρονιά 2017 – 2018, εκτιμάται ότι και σύμφωνα με σχέδιο (Plan B) που υπάρχει στον Δήμο Σάμου, οι μαθητές και των τριών τάξεων του A΄Γυμνασίου πόλεως Σάμου, θα φιλοξενηθούν σε λυόμενους οικίσκους στην περιοχή πλησίον του Λυκείου Σάμου, στο ήδη υπάρχον αγροτεμάχιο και το οποίο θα ενοικιασθεί για ένα χρόνο.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »