Κινέζοι ερευνητές αποκαλύπτουν για τον κορονοϊό: Τι θα συμβεί το καλοκαίρι

Κινέζοι ερευνητές αποκαλύπτουν για τον κορονοϊό: Τι θα συμβεί το καλοκαίρι

Επιστημονική ερευνητική ομάδα από το Πεκίνο επισημαίνει ότι ο κορονοϊός δεν θα εξαλειφθεί, αλλά αντιθέτως θα επιστρέψει με τη μορφή εποχικής γρίπης. Ομάδα Κινέζων επιστημόνων σημειώνει ότι ο κορονοϊός δεν θα εξαφανιστεί όπως έγινε με τον SARS γιατί μολύνει ασυμπτωματικούς φορείς.

Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό χωρίς να έχουν συμπτώματα, όπως ο βήχας ή ο πυρετός, κάτι που καθιστά αδύνατο να γίνει η ιχνηλάτησή του. Επίσης, οι ερευνητές σημείωσαν ότι οι Κινέζοι αξιωματικοί της υγείας ακόμη επιβεβαιώνουν δεκάδες ασυμπτωματικούς φορείς καθημερινά.

Ο Jin Qi, διευθυντής του Ινστιτούτου Παθογενούς Βιολογίας στην Κινεζική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών , είπε: “Αυτή είναι πιθανό μία επιδημία που συνυπάρχει με τους ανθρώπους εδώ και πολύ καιρό, γίνεται εποχική και υπάρχει μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό”.

Γιατροί σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν ήδη παραδεχθεί ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εξαλειφθεί εντελώς ο κορονοϊός παρά την εφαρμογή καραντίνας και περιοριστικών μέτρων. Σύμφωνα με το Bloomberg, οι Κινέζοι ερευνητές παράλληλα αποκάλυψαν ότι δεν βρήκαν στοιχεία που δείχνουν ότι ο ιός θα επιβραδυνθεί το καλοκαίρι.

Υπήρχαν ελπίδες ότι οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού θα συνέδραμαν ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού στο βόρειο ημισφαίριο.

Ωστόσο, ο Wang Guiqiang, επικεφαλής του τμήματος λοιμωδών νόσων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Πεκίνου, σημείωσε: “Ο ιός είναι ευαίσθητος στη θερμοκρασία αλλά όταν εκτίθεται στους 56 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά και σίγουρα ποτέ δεν θα σημειωθούν τέτοιες θερμοκρασίες. Οπότε παγκοσμίως, ακόμη και το καλοκαίρι, η πιθανότητα τα κρούσματα να επιβραδυνθούν είναι πολύ μικρή”.

Πηγή: Daily Mail

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Ο Μουτζούρης με τα λόγια. Εμείς προχωράμε σε πράξεις και καλούμε σε συστράτευση

Συμπαράταξη Πολιτών: Ενίσχυση των επιχειρήσεων λόγω πανδημίας

Αύξηση Προϋπολογισμού της Δράσης  ‘’Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου’’ κ.Περιφερειάρχη , αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές

Περισσότερα »
Παρεμβάσεις της ΛΑΣ Ανατολικής Σάμου για τη νέα σχολική χρονιά και Μεσόγειο

Ερωτήματα της Λαϊκής Συσπείρωσης για την πορεία της μελισσοκομίας

Κ. Αντιπεριφερειάρχη Το τελευταίο διάστημα οι μελισσοκόμοι της Σάμου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον περασμένο Μάιο, γεγονός πού δεν επέτρεψε

Περισσότερα »