Καταψήφισε τον προϋπολογισμό του Δήμου η Δράση – Ενότητα – Προοπτική

Η παράταξη μας Δράση Ενότητα Προοπτική, καταψηφίζει τον προϋπολογισμό διότι κρίνουμε ότι δεν θα πιάσει τους στόχους του ως προς τα έσοδα.

Λόγω της οικονομικής κρίσης υπάρχει αδυναμία από πλευράς των δημοτών μας να ανταποκριθούν στις υπερκοστολογημένες υποχρεώσεις τους, στα ανταποδοτικά τέλη διαμορφωμένα στην από προ μνημονίων εποχή.

Πιστεύουμε ότι μέσα από μια μελέτη που πρέπει να γίνει, αν μειωθούν τα τέλη, το βάρος δηλαδή των ανταποδοτικών τελών κατά 30% στο σύνολο τους, ο δημότης της Σάμου θα έχει τη δυνατότητα και ικανότητα να ανταποκριθεί ως προς τις υποχρεώσεις του έναντι του Δήμου, παράλληλα όμως ο δήμος θα αυξήσει αντίστοιχα τα έσοδα του.

Μόνο έτσι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί.

Ένας επί πλέον τρόπος αύξησης εσόδων είναι να εξευρεθούν εξωτερικοί πόροι χρηματοδότησης για επενδύσεις σε έργα που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωης των κατοίκων και του τουριστικού προϊόντος.

Ως προ το σκέλος των εξόδων πρέπει να μειωθούν αντίστοιχα  οι λειτουργικές δαπάνες καθώς και λοιπές δαπάνες  μέσα από ένα σύστημα λογιστικό, ένα «κόφτη»,  που θα προκύψει με την άμεση εφαρμογή του διπλογραφικού λογιστικού συστήματος στο Δήμο.

Για να γίνουν όλες αυτές οι προσαρμογές απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση από την δημοτική αρχή, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει καν προσπαθήσει να μας το αποδείξει.

Πρέπει να γίνουν σοβαρές τομές και παρεμβάσεις στο οργανόγραμμα στο σύνολο όλων των υπαρχόντων δομών και υπηρεσιών του δήμου στη κατεύθυνση μιας πιο αποτελεσματικής υπηρεσίας.

Ο Δήμος Σάμου διαθέτει πολύ καλό ανθρώπινο δυναμικό προς αξιοποίηση στην υπηρεσία και τα συμφέροντα της Σαμιακής κοινωνίας. Το στοίχημα που μπαίνει είναι αν δημοτική αρχή είναι ικανή να προχωρήσει.

Τα δείγματα γραφής των 2,5 χρονών διαχείρισης του δήμου δεν επιβεβαιώνουν πάντως κάτι τέτοιο …

Ως αξιωματική αντιπολίτευση, κάνοντας την αυτοκριτική μας στα 2,5 χρόνια σε πολλά θέματα δεν ανταποκριθήκαμε όπως και όσο πραγματικά θα μπορούσαμε παρασυρόμενοι ίσως από την αδιέξοδη κατάσταση που έχει διαμορφώσει η πολιτική των μνημονίων.

Δώσαμε στην τρέχουσα δημοτική αρχή πίστωση χρόνου αλλά και την βοήθεια μας όποτε ζητήθηκε… στο να βρεί η δημοτική αρχή τον βηματισμό της.

Τώρα όλα αλλάζουν. Θα συνεχίσουμε όμως να ασκούμε το θεσμικό ρόλο μας ως μείζων αντιπολίτευση, κάνοντας καλοπροαίρετη κριτική στη δημοτική αρχή, δίνοντας τα φώτα μας και τις εμπειρίες μας προς όφελος της κοινωνίας.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: Οτιδήποτε συμβαίνει σήμερα εντός του ΚΥΤ Σάμου αρμοδιότητα διαχείρισης των θεμάτων φέρει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Βασίλης Πανουράκης: Οτιδήποτε συμβαίνει σήμερα εντός του ΚΥΤ Σάμου αρμοδιότητα διαχείρισης των θεμάτων φέρει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Σχετικά με τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο ΚΥΤ Σάμου και σε συνέχεια των ενημερώσεων που εκδίδει καθημερινά ο ΕΟΔΥ περί κρουσμάτων του Κορονοϊού η

Περισσότερα »
Δημήτρης Κουρσουμπάς: κ. Υπουργέ πρέπει να αντιληφθείτε πως η Μυτιλήνη και οι γύρω περιοχές της, έχουν «καταληφθεί από πρόσφυγες και μετανάστες»

Δημήτρης Κουρσουμπάς: κ. Υπουργέ πρέπει να αντιληφθείτε πως η Μυτιλήνη και οι γύρω περιοχές της, έχουν «καταληφθεί από πρόσφυγες και μετανάστες»

Έντονη ανησυχία στον Τοπικό πληθυσμό της Μυτιλήνης και των όμορων Δημοτικών Ενοτήτων, προκαλεί ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στους εισερχόμενους στη νέα  προσωρινή Δομή στο

Περισσότερα »