Κατάληψη στο Δημοτικό Σχολείο Ευδήλου Ικαρίας

Πρόγραμμα 5ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2018 για το Δήμο Σάμου

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Νίκος Κοτσαμπάς, μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Δημ.Σχ. Ευδήλου Ικαρίας.

Στον Εύδηλο της Ικαρίας, υπάρχει πρόβλημα με την μεταφορά των μαθητών στο σχολείο από το Χριστό Ραχών, Αυλάκι, Κάμπος, Δημ. Σχ. Ευδήλου, καθώς το λεωφορείο φτάνει στις 07:30 και το σχολείο είναι κλειστό. Αλλά δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα, υπάρχει ένα χρόνιο θέμα στις μεταφορές.

Τα παιδιά μεταφέρονται με το λεωφορείο της γραμμής, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους, ασυνόδευτα. Έτσι φτάνοντας οι μαθητές περιμένουν απέξω να ανοίξει το σχολείο στις 07:50.

00KatalipsiEvdilos04

Μετά από έγγραφες διαμαρτυρίες των γονέων στους αρμόδιους φορείς, η διευθύντρια του σχολείου και η ιδιοκτήτρια του λεωφορείου, ζήτησαν από τους γονείς να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών τους.

Την Τετάρτη τους ενημέρωσαν, πως τελικά βγήκε κονδύλι για γραμμή λεωφορείου που θα αποτελεί σχολικό μέσο. Αυτό που ζητάνε οι γονείς είναι να βρεθεί η σωστή λύση και τα παιδιά να προσέρχονται στην ώρα τους στο σχολείο και με ασφάλεια.

Μέχρι την επίλυση του θέματος θα συνεχιστεί η κατάληψη του σχολείου, ενώ θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση προς ενημέρωση των γονέων και για να παρθούν νέες αποφάσεις.

Αυτό που τόνισε ο κ. Κοτσαμπάς, είναι ότι πρέπει τώρα να παρθούν οι αποφάσεις πριν συμβεί κάτι και είναι αργά.

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ                         Εύδηλος, 12/3/2019

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΥΔΗΛΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ                                                                                 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

00KatalipsiEvdilos01

Για άλλη μια φορά ως σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Ευδήλου ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα χρόνια προβλήματα στις μεταφορές των μαθητών. Στην αρχή της σχολικής χρονιάς είχαμε να αντιμετωπίσουμε την παραμονή των μαθητών στον σχολικό χώρο πέραν της μίας ώρας από την λήξη του σχολικού τους προγράμματος καθώς και αναφορές για πλημμελή μέσα ασφαλείας. Τον Νοέμβριο έρχεται να προστεθεί ένα επιπλέον, σοβαρότερο, πρόβλημα. H μικροσυγκοινωνία, που ξεκινάει από τον Χριστό Ραχών, αλλάζει απροειδοποίητα την ώρα διέλευσης της κατά ένα τέταρτο νωρίτερα, με αποτέλεσμα οι μαθητές από τα χωριά Αυλάκι και Κάμπος να φθάνουν έξω από την κλειδωμένη πόρτα του δημοτικού σχολείου στις 07:30 και να παραμένουν δίπλα στον κεντρικό οδικό άξονα του νησιού χωρίς επίβλεψη μέχρι τις 7:45, ώρα έναρξης του σχολείου.

Έπειτα από γενική συνέλευση (18 Φεβρουαρίου 2019) του συλλόγου αποφασίστηκε την Δευτέρα 25  Φεβρουαρίου το ΔΣ του συλλόγου μαζί με γονείς να επισκεφθούμε το επαρχείο Ικαρίας διαμαρτυρόμενοι και ζητώντας απαντήσεις, εγγράφως, σε συγκεκριμένα αιτήματα (αριθμός πρωτοκόλλου 12312/282/25.2.2019). Την επόμενη κιόλας μέρα, γονείς που τα παιδιά τους μπαίνουν στην γραμμή Αυλάκι-Κάμπος-Εύδηλος, έκπληκτοι έλαβαν από την διευθύντρια του σχολείου μια υπεύθυνη δήλωση προς υπογραφή που έλεγε τα εξής:

“συμφωνώ όπως  ο/η γιος/κόρη μου……… παραμένει στο λεωφορείο που εκτελεί την μικροσυγκοινωνία στην Ικαρία (Ράχες – Αγ. Κήρυκος), να φτάνει μέχρι το Κέντρο Υγείας και να αποβιβάζεται στο Δημοτικό Σχολείο κατά την επιστροφή του δρομολογίου. Φέρω δε αποκλειστικά την ευθύνη για οτιδήποτε του/της συμβεί στη διάρκεια αυτής της παράτασης της παραμονής του/της στο λεωφορείο (Δημοτικό Σχολείο – Κέντρο Υγείας-Δημοτικό Σχολείο)”

Στις 4 Μαρτίου σε νέα γενική συνέλευση παίρνετε η απόφαση να προβούμε σε νέες κινητοποιήσεις κλείνοντας  το σχολείο από την Τετάρτη 13 Μαρτίου με τα εξής αιτήματα:

00KatalipsiEvdilos03

α) Σχολικό λεωφορείο με συνοδό και ζώνες για την γραμμή Αυλάκι-Κάμπος-Εύδηλος μετ’ επιστροφής.

β) Άφιξη και αναχώρηση όλων των παιδιών του δημοτικού σχολείου Ευδήλου σύμφωνα με το ατομικό ωράριο, δηλαδή 8:00 πρωινή με 13:15, με ασφάλεια.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε. Καλούμε για συμπαράσταση συλλόγους, σωματεία και φορείς. Θεωρούμε ως υπεύθυνους για αυτή την κατάσταση κυρίως το Επαρχείο Ικαρίας αλλά και όσους φορείς εμπλέκονται με την μεταφορά των μαθητών (Περιφέρεια, Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών).

00VKDGROUP

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Lockdown ΙΙ: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Απόφαση με την παράταση των περιοριστικών μέτρων έως 7 Δεκεμβρίου 2020. Από την απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιρείται η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα μέτρα που ισχύουν από Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 έως και τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού. Τα έκτακτα μέτρα προστασίας αφορούν το διάστημα

Περισσότερα »
Τι δήλωσε ο προπονητής της ιστιοπλοϊας που καταγγέλλεται ότι βίασε πριν 8 χρόνια μία 11χρονη αθλήτρια

Τι δήλωσε ο προπονητής της ιστιοπλοϊας που καταγγέλλεται ότι βίασε πριν 8 χρόνια μία 11χρονη αθλήτρια

Ο προπονητής της τότε 11χρονης αθλήτριας ιστιοπλοΐας που η Σοφία Μπεκατώρου κατήγγειλε τον βιασμό της, ανέφερε πως είχαν σχέση και μάλιστα ήθελε να την παντρευτεί.

Περισσότερα »