Κατάληψη από τους φοιτητές στο κτήριο της Γραμματείας

Την Πέμπτη 23/11/17, η γενική συνέλευση των καθηγητών του ΜΠΕΣ αποφάσισε να στερήσει από τους επί πτυχίω συναδέλφους μας το δικαίωμα στην εμβόλιμη εξεταστική του Φεβρουαρίου (εξεταστική στην οποία μπορούν να εξεταστούν όλα τα μαθήματα ανεξαρτήτως του εξαμήνου στο οποίο διδάχτηκαν).

Μετά από πιέσεις των φοιτητών που συμμετείχαν μαζικά στις γενικές συνελεύσεις του συλλόγου τους σήμερα 7/12 έγινε νέα γενική συνέλευση των καθηγητών, παρουσία του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου όπου απορρίφθηκαν εκ νέου τα αιτήματα μας.

Την ώρα που για να σπουδάσουμε και να καταφέρουμε να βγάλουμε σε πέρας τις σπουδές μας, οι γονείς μας πληρώνουν έναν σκασμό λεφτά για τουλάχιστον 5 χρόνια, την ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις πετσοκόβονται, η δωρεάν σίτιση και στέγαση είναι άπιαστο όνειρο για την πλειοψηφία των συναδέλφων μας, την ίδια αυτή ώρα οι κύριοι και οι κυρίες καθηγητές και καθηγήτριες βάζουν ένα ακόμη, μεγάλο, εμπόδιο μπροστά στο στόχο της ολοκλήρωσης των σπουδών μας. Με μία ακατανόητη απόφαση κόβουν την εμβόλιμη εξεταστική και καθυστερούν ακόμη περισσότερο δεκάδες από εμάς από την απόκτηση του πτυχίου τους.

Σε αυτό το ζήτημα οι καθηγητές θα έπρεπε να είναι μαζί μας κι όχι απέναντί μας, όπως και συνολικά στον αγώνα μας για δωρεάν σπουδές, για πτυχίο με αξία, δουλειά με δικαιώματα.

Είναι κατακτημένο δικαίωμα των επί πτυχιω φοιτητών να μπορούν να διευκολύνονται με την εξέταση μαθημάτων σε κάθε εξάμηνο.

Να μην περάσει!

Απαιτούμε:

Να ανακληθεί εδώ και τώρα αυτή η απαράδεκτη απόφαση και να δωθούν κανονικά οι εμβόλιμες και τον Φλεβάρη και τον Ιούνη.

Να πάρει θέση ο πρύτανης για το ζήτημα και ως πρύτανης και ως καθηγητής του Τμήματος.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης 7/12 και μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου μας το κτήριο της γραμματείας τελεί υπό κατάληψη. Καλούμε τους φοιτητές να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις. Εκτός από τους άμεσα εμπλεκόμενους επί πτυχίο φοιτητές απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα στα μικρά έτη που θα βρεθούν κι αυτοί αντιμέτωποι με μια τέτοια αρνητική εξέλιξη.

Απευθυνόμαστε στους φορείς και τους συλλόγους της Σάμου για να μας στηρίξουν και αυτοί στο δίκαιο αγώνα μας.

Το Δ.Σ. του Φ.Σ. του ΜΠΕΣ.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου και ταρακούνησε πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά

Περισσότερα »
Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας - Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας – Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου 4, δηλαδή στο «κόκκινο», ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Ροδόπη, ανακοίνωσε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή

Περισσότερα »