Καταγγελία κατοίκων Μαραθοκάμπου για τη μη λειτουργία γραφείου και πρακτορείου ΕΛΤΑ

Η «Ανατροπή» επισκέφθηκε τα Σκουραίικα

Μετά από υπομονή επτά (7) ολόκληρων μηνών, είμαστε αναγκασμένοι να καταγγείλουμε την ελλιπή εξυπηρέτηση μας, από τα ΕΛΤΑ Σάμου.

Η περιοχή μας η οποία αποτελείται από 3 χωριά και 6 οικισμούς με 2500 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι το καλοκαίρι μαζί με τους τουρίστες φτάνουν περίπου 7 – 10.000 εξυπηρετούνταν μέχρι πριν τρία χρόνια με   υποκατάστημα ΕΛΤΑ στο Μαραθόκαμπο δυναμικότητας 2 υπαλλήλων και πρακτορείο στη τουριστική ζώνη Κάμπου Μαραθοκάμπου .

Σταδιακά και μεθοδευμένα έκλεισε το υποκατάστημα, λόγω τεχνικού προβλήματος (όπως μας έλεγαν οι υπεύθυνοι) και αιφνιδίως οριστικά. Έπειτα εξυπηρετούμασταν επαρκώς με το πρακτορείο που λειτουργούσε στο Μαραθόκαμπο, αλλά επί το πλείστον για αποστολή αλληλογραφίας και δεμάτων και κάποιες πληρωμές ,ενώ η περιοχή έχει δυνατότητες για περισσότερες υπηρεσίες, αφού δεν υπάρχει άλλος φορέας για τραπεζικές συναλλαγές.

Το Φεβρουάριο του 2018 αιφνιδίως έληξε η σύμβαση του πρακτορείου που μας εξυπηρετούσε και πλέον εξυπηρετούμαστε    για μια- δύο ώρες κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή φιλοξενούμενοι σε αίθουσα του ΚΕΠ Μαραθοκάμπου Δήμου Σάμου, τώρα σε καφενείο, σε φούρνο στον Όρμο Μαραθοκάμπου, σε θυρίδες που δεν λειτουργούν από τη σκουριά και μερικές φορές ακόμη και στο δρόμο, με τις «υπεράνθρωπες» προσπάθειες του πράκτορα του γειτονικού χωριού Πλατάνου.

Το αποτέλεσμα όλης αυτής   της κατάστασης   είναι οι συνταξιούχοι της περιοχής μας να στήνονται στην ουρά και πολλές φορές να μην πληρώνονται, γιατί δεν επαρκούν τα χρήματα.

Να έρχονται και να ξαναέρχονται και να πληρώνονται σε τρεις μέρες ή πέντε μέρες. Οι επαγγελματίες να αναζητούν λογαριασμούς που έχουν λήξει, δέματα, πιστωτικές κάρτες , ενημερώσεις τραπεζών και να πρέπει να αφήνουν τις δουλειές τους για να έρθουν την ώρα της διανομής.

Η κατάσταση με επιεικής όρους χαρακτηρίζεται απαράδεκτη και τριτοκοσμική και πιστεύουμε ότι   δεν μας αρμόζει. Δεν πρέπει συνεχιστεί περαιτέρω αυτή η απαξίωση της περιοχής μας και των κατοίκων της.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

1.Να τηρηθούν οι διατάξεις του Συντάγματος και των Νόμων του Κράτους   περί απορρήτου της αλληλογραφίας.

2. Να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες των ΕΛΤΑ στη περιοχή μας όπως προβλέπεται από φορείς Παροχής Καθολικής Υπηρεσίας (ΦΕΚ 478 τ.Β΄ 28-02-20013) και σύμφωνα με τον χάρτη υποχρεώσεων τους.

Συγκεκριμένα: να επαναλειτουργήσουν: α) το υποκατάστημα ΕΛΤΑ Μαραθοκάμπου με ολοκληρωμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες , β) το πρακτορείο ΕΛΤΑ   στη τουριστική περιοχή Κάμπου Μαραθοκάμπου Σάμου.

3. Ίση μεταχείριση με όλους τους πολίτες, για τις υπηρεσίες αλληλογραφίας κ.τ.λ.

Περιμένουμε άμεση λύση των προβλημάτων που ανέκυψαν, διαφορετικά θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο που διαθέτουμε για να δικαιωθούμε.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ – Τ.Κ.ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Τ.Κ ΔΡΑΚΑΙΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

(Ακολουθούν υπογραφές κατοίκων)

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 369 ΠΟΛΙΤΩΝ

00VKDMarket

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »