Καταγγελία για συνωστισμό στο λιμάνι Μαλαγαρίου κατά τον απόπλου του Blue Star Myconos

Καταγγελία για συνωστισμό στο λιμάνι Μαλαγαρίου κατά τον απόπλου του Blue Star Myconos

Επώνυμη καταγγελία απέστειλε στο samostoday.gr αναγνώστης, ο οποίος την Κυριακή (23/08), ταξίδευε με το Blue Star Myconos από το Βαθύ Σάμου. Ο αναγνώστης καταγγέλλει τα περιστατικά συνωστισμού, ενώ τα όργανα του Λιμενικού Σώματος δεν μπορούσαν να ελέγξουν την κατάσταση.

Τα στοιχεία του καταγγέλλοντος βρίσκονται στη διάθεση της ιστοσελίδας Samostoday.gr. Αναλυτικά η επιστολή….

*** Σας στέλνω επώνυμα την καταγγελία μου για την λανθασμένη λειτουργία του λιμένα στο Βαθύ κατά τον απόπλου του Blue Star Myconos την 23/8/2020

Χαίρεται. Ονομάζομαι Β******** Σ******* και ταξίδευα εχτές 23/08/2020 με το πλοίο Blue Star Myconos του Ομίλου Attica. Κατά τον απόπλου του πλοίου παρατηρήθηκε έντονος συνωστισμός εντός του Λιμενοβραχίονα στο λιμάνι Μαλαγαρίου γνωστός και ως λιμένας Βαθέος.

Ο συνωστισμός παρατηρήθηκε από λάθος συντονισμό της Πύλης εισόδου και ελέγχου όπως επίσης και της πύλης εξόδου προς την είσοδο του πλοίου.

Στον χώρο βρίσκονταν 4 (τέσσερις) αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος (Λ. Σ.) Όπως επίσης και αξιωματικοί ή και βαθμοφόροι με πολιτική περιβολή. Οι 2 από τους Λιμενικούς είχαν επιφορτιστεί τον έλεγχο της εισόδου από τον εξωτερικό χώρο και συγκεκριμένα το κτήριο που εξυπηρετεί τον σταθμό επιβίβασης επιβατών (που ήταν κλειστός ελέω οδηγιών για την αντιμετώπιση του Sars Cov 2).

Στο λιμάνι και συγκεκριμένα, στην προβλήτα υπήρχε ο προβλεπόμενος χώρος, όμως δεν υπήρχε κάποιος υπεύθυνος για τον κόσμο εντός του περιφραγμένου χώρου.

Συνεπώς στις πύλες εισόδου και εξόδου παρατηρήθηκε ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΟΣ συνωστισμός. Σε ερώτησή μου προς τον αξιωματικό υπηρεσίας για το ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό το χάος η απάντηση του ήταν “και τι να κάνω εγώ; να μοιράζω 150αρια;” χωρίς να προσπαθήσει να βρει λύση.

Κατά τον απόπλου του πλοίου τηλεφώνησα στο κεντρικό Λιμεναρχείο Βαθέος με σκοπό να καταγγείλω την στάση των ανθρώπων του σώματος στο λιμάνι και προφανώς να κινήσω διαδικασίες αναφοράς για την στάση τους. Όμως στην αρχική μας επικοινωνία δεν κατέστη δυνατόν η σύνταξη της αναφοράς συνεπώς με ενημέρωσαν πως θα με καλέσουν αργότερα.

00sinostismos01

 

Τελικά η κλήση έγινε περί τα 20 λεπτά αφότου πραγματοποιήθηκε η αρχική μου κλήση από «ΑΓΝΩΣΤΟ αριθμό», κοινώς με απόκρυψη και η κυρία όπου μου συστήθηκε ως η “υπεύθυνη για το λιμάνι” δεν σταμάτησε να φωνάζει αναίτια και κυρίως να προσπαθεί να με πείσει πως τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα. Όμως αυτό δεν έγινε όπως θα παρατηρήσετε και από τις επόμενες φωτογραφίες. Και παρόλο που της ζήτησα τρεις φορές τα στοιχεία της και να μην υψώνει τον τόνο της φωνής της αφού συζητάμε, αρνήθηκε να μου τα παρέχει και επέμεινε στην αρχική της τοποθέτηση με χαμηλότερο τόνο φωνής μεν, χωρίς όμως να μου δώσει τα στοιχεία της. Κατά την άποψή μου δεν υπήρξε καμία μέριμνα από την πλευρά του Λιμενικού σώματος και προφανώς επέλεγαν την “έτοιμη λύση” πως φταίνε οι άνθρωποι που το μόνο που θέλαμε ήταν να ταξιδέψουμε στην μόνιμη κατοικία μας.

Μετ’ εκτίμησης***

00Spitiko

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ευθύμιος Λέκκας στο "Radio Cafe 102,4" - 7 ρίχτερ ο σεισμός, πάνω από 3 χιλιάδες μετασεισμοί

Ευθύμιος Λέκκας: Κάναμε παρατηρήσεις κατά πόσο είναι ανθεκτικές οι κατασκευές ή δημιουργήθηκαν προβλήματα σ’ αυτήν την καθυστερημένη σεισμική δόνηση

Τη Σάμο επισκέφτηκε μετά τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο νησί μας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας,

Περισσότερα »
O ιατρός Εμμανουήλ Κιάσσος εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Αν. Σάμου για θέματα κορονοϊού

Ορίσθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Εμ. Κιάσσος ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Αν. Σάμου στο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας

Σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 59/25-01-2021 απόφαση Δημάρχου, ορίσθηκε ο κ. Εμμανουήλ Κιάσσος, Δημοτικός Σύμβουλος, ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Ανατολικής Σάμου και του μεταβιβάζει καθ’ ύλην

Περισσότερα »