Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Σάμου προς Εμπορικούς, Επαγγελματικούς, Επιστημονικούς Συλλόγους και Φορείς της Σάμου για κοινή δράση

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ στη Σάμο

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης ότι «βγήκαμε από τα μνημόνια» και ότι «έρχεται η ανάπτυξη», μαζί με τις «παροχολογίες» των τελευταίων ημερών, δεν θα πρέπει να μας εφησυχάζουν. Αντίθετα θα πρέπει να μας ανησυχήσει ιδιαίτερα και να μας κινητοποιήσει ότι μια σειρά σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους των νησιών μας, είναι εδώ και θα επανέλθουν με μεγαλύτερη ένταση το επόμενο διάστημα.

Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας θα μπει σε εφαρμογή από 1-1-2019. Η απάντηση του επιτρόπου Π. Μοσκοβισί στο Ευρωκοινοβούλιο σε σχετική ερώτηση για το θέμα: «ότι η εξαίρεση από την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου που δόθηκε στα πέντε (5) νησιά είναι προσωρινή ως τα τέλη του Δεκέμβρη 2018» και «ότι η εφαρμογή ενιαίου ΦΠΑ παντού στη χώρα, συνιστά σημαντική διαρθρωτική μεταρρύθμιση», δηλώνει καθαρά ότι δεν έχουν σκοπό να μας χαρίσουν τους μειωμένους συντελεστές, παρ’ όλους τους εφησυχασμούς των «υπευθύνων».

Ο εγκλωβισμών χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών τόσο στη Σάμο, όσο και στα άλλα νησιά, εξαιτίας του πολέμου, δημιουργεί μια ασφυκτική κατάσταση τόσο για τους ίδιους όσο και για τους κατοίκους των νησιών. Είναι επιτακτική η ανάγκη να κλείσουν τα Hot spot στη Σάμο και στα άλλα νησιά του Αιγαίου και οι άνθρωποι αυτοί αρχικά να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα και στη συνέχεια σε όποια χώρα επιθυμούν.

Οι ακριβές ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες, που από το φθινόπωρο θα είναι και ελλιπείς σε δρομολόγια, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των κατοίκων και των επαγγελματιών και δεν θα λυθούν με το μεταφορικό ισοδύναμο.

Οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, οι καταστροφές εξαιτίας των πυρκαγιών, των πλημμυρών ή άλλων καταστροφών δείχνουν ότι τα έργα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας δεν είναι προτεραιότητα των κυβερνήσεων αφού δεν αποφέρουν το απαραίτητο κέρδος, άρα είναι αναγκαίο να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας για το λαό του νησιού μας.

Η συνεχής υποστελέχωση των μονάδων υγείας οδηγούν το λαό να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη ή να μην έχει την απαραίτητη περίθαλψη και φροντίδα αν δεν μπορεί να πληρώσει.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις μειώσεις συντάξεων, τις περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, τη φοροληστεία, τις διακοπές ρεύματος, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις κατοικιών και εισοδημάτων, δείχνουν ότι επιβάλλεται να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τη δράση τόσο των εργαζομένων όσο και των μικρών εμπόρων, των αυτοαπασχολούμενων και των επιστημόνων στο νησί μας για το επόμενο διάστημα.

Γι αυτό καλούμε κάθε εμπορικό, επαγγελματικό, επιστημονικό σύλλογο και φορέα, κάθε σωματείο να συμμετέχει σε:

ΣΥΣΚΕΨΗ

την Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη και ώρα 19.00΄ στο Εργατικό Κέντρο

Με φιλικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η Διοίκηση του ΕΚΣ

00Elia

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Αύξηση απορροφητικότητας κονδυλίων ΕΣΠΑ -  Άνοδος στην 7η από τις τελευταίες θέσεις η Π.Β.Α μέσα σε ένα χρόνο

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων λόγω COVID-19. 125,5€ ανά κάτοικο

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Π.Β.Α.) έχει προκηρύξει την δράση ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ με

Περισσότερα »
Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Λογικό φαβορί η Γρανάδα

Αν υπάρχει ένα αρνητικό στο ποντάρισμα της Γρανάδα στο Europa League, είναι το έλλειμμα ευρωπαϊκής εμπειρίας. Ο μόνος δισταγμός για ισχυρό ποντάρισμα στους Ισπανούς είναι

Περισσότερα »