Ήταν κάποτε η Παραμυθούπολη!!!

Τελικά όπως λέει και ο θυμόσοφος Ελληνικός λαός κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και …. Και αυτό πάει σε διάφορες δραστηριότητες, σε διάφορες εκδηλώσεις, ακόμα και στην ίδια την προσωπική μας ζωή.

Και όσο αφορά την πόλη της Σάμου, ειδικά αυτές τις ημέρες κάθε χρόνο, όπως θυμόμαστε οι περισσότεροι, είχαμε την «Παραμυθούπολη». Κάτι που ξεκίνησε πάρα πολύ καλά (2012), από μια παρέα δραστήριων ανθρώπων που δεν είχαν πάψει στιγμή ν’ αυτοσχεδιάζουν. Με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου κα Δέσποινα Κάϊλα και σημαντικών συνεργατών της να σκέφτονται πάντα τι έπρεπε να είναι αυτό, που θα ωθήσει τον κόσμο να κατεβεί στους δρόμους της πόλης και να δώσει ζωή στον τόπο. Και εγένετο η «Παραμυθούπολη» που ξεκίνησε ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου.

Πολλά δρώμενα στην αρχή, ειδικά τις πρώτες δύο χρονιές (2012 και 2013), τόσο στην πλατεία Πυθαγόρα, όσο και στον Δημοτικό Κήπο με τα σπιτάκια, αλλά και τις πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, τις Φιλαρμονικές που μέχρι συναυλίες παρουσίαζαν, τα καταστήματα που είχαν πάγκους με διάφορα εδέσματα, οι χορευτικοί σύλλογοι που παρουσίαζαν χορούς.

Από το 2014 και μετά άρχισε η «Παραμυθούπολη» να ξεφτίζει, να μην έχει την αίγλη που είχε στο ξεκίνημά της. Είχαμε γίνει μάρτυρες κι εμείς της «γκρίνιας», όπου κάποιοι δεν συμφωνούσαν με όλα αυτά που έκανε ο Εμπορικός Σύλλογος, το ένα τους «βρώμαγε», το άλλο τους «ξίνιζε». Και όλα αυτά κούρασαν και τον Εμπορικό Σύλλογο που κάποια στιγμή όπως μου είχε δηλώσει και ο τέως πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου κ. Δημήτρης Κωλέτης είχαν πάρει την απόφαση να δώσουν το όνομα και την εκδήλωση στον Δήμο Σάμο.

Από κει και πέρα λίγο πολύ γνωστά. Ο Δήμος με τα πενιχρά του οικονομικά, δεν έχει και τις πολλές δυνατότητες να κάνει κάτι παραπάνω, απλά παραμένει σε εκδηλώσεις που μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και οι δημότες να συμμετέχουν όσο μπορούν, εφόσον η ψυχολογία του κόσμου δεν είναι και η καλύτερη. Όμως πιστεύω ότι στο χέρι του Δήμου (και μπορεί να το κάνει) είναι να τολμήσει το κάτι παραπάνω. Απλά χρειάζονται οι κατάλληλοι άνθρωποι να σχεδιάσουν την οργάνωση και εκτέλεση της «Παραμυθούπολης»

Λίγα πράγματα φέτος και όλη αυτή η καλή ανάμνηση μ’ έκανε ν΄ανατρέξω στο φωτογραφικό αρχείο του ραδιοφωνικού σταθμού και να σας θυμίσω κάποιες σημαντικές στιγμές από το 2012 και μετά.

Δυστυχώς ότι καλό πάει να γίνει από κάποιους «ονειροπόλους» και φιλότιμους ανθρώπους, πάντα θα υπάρχει και η απέναντι πλευρά που θα το απαξιώνει. Τουλάχιστον ήμασταν τυχεροί που ζήσαμε τα όμορφα χρόνια της Παραμυθούπολης.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κώστας Μουτζούρης: Στο δεύτερο έτος η Περιφερειακή αρχή, ισχυρότερη, με μεγαλύτερη εμπειρία και αποφασιστικότητα

Πρόσκληση για την Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

H Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ανακοινώνει την προδημοσίευση της Πρόσκλησης “Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19

Περισσότερα »
Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αναστασία Αντωνέλλη, εισηγήθηκε την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης και υιοθέτησης των αιτημάτων για την στήριξη των

Περισσότερα »