Ήταν εκεί και έτρεξαν για την Αναστασία και τον Γρηγόρη

Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε η δεύτερη διοργάνωση των λαϊκών αγώνων δρόμου «Γρηγόρης Τσικριτέας» που για φέτος συνδιοργανώθηκαν από τον Αθλητικό Σύλλογο Σάμου Σάμου Αναγέννηση, τον ΔΟΠΠΟΝΑΣ και τον ΕΟΠΣ Σάμου, όπου ειδικά η συμβολή του τελευταίου είναι πάντα σημαντική και ουσιαστική, όταν διεξάγονται αγώνες δρόμου.

02

Πολύ μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου, όπου φέτος όλα τα έσοδα διατέθηκαν για την Αναστασία Τριανταφύλλου που αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα υγείας και έχει ανάγκη θεραπείας. Δεν ήταν μόνο συγκινητική η καταβολή ενός ελάχιστου χρηματικού ποσού από τους συμμετέχοντες, αλλά εξίσου σημαντική ήταν και η διάθεση χρηματικού ποσού από ανθρώπους που δεν έτρεξαν. Πολύ μεγάλη χρηματική προσφορά έγινε και από το Ξενοδοχείο «Δόρυσσα» που πρόσφερε 1.000 ευρώ.

Περίπου 530 άτομα συμμετείχαν χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ την πολύτιμη βοήθειά τους προσέφεραν το Λιμενικό Σώμα και η Αστυνομία, όσο αφορά την αστυνόμευση και η ΕΟΔ Σάμου για τη σωματική υγεία των αθλητριών και αθλητών.

01

Οι σημερινοί όμως λαϊκοί αγώνες δρόμου που διοργανώθηκαν για δεύτερη φορά και ευχόμαστε να γίνουν θεσμός, έγιναν για να τιμήσουμε και να θυμηθούμε τον άνθρωπο, οικογενειάρχη και εκπαιδευτικό Γρηγόρη Τσικριτέα, όπου τόσο άδικα και νωρίς έφυγε από κοντά μας. Στον αγώνα έτρεξαν η γυναίκα του Πέπη και οι κόρες του Βασιλική και Σοφία, ενώ η κόρη του Σοφία, λίγο πριν την έναρξη των αγώνων, ανέγνωσε τον όρκο του αθλητή.

Ο καλός καιρός έδωσε την ευκαιρία να παρατηρηθεί το αδιαχώρητο στην κεντρική πλατεία Πυθαγόρα, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που άκουγες να λένε ότι «κρίμα που δεν πήρα μέρος κι εγώ, θα το κάνω όμως του χρόνου».

03

Αξιοσημείωτο των αγώνων οι συμμετοχές πολλών μικρών παιδιών (αγόρια και κορίτσια από Δημοτικά), οι συμμετοχές γυναικών (περισσότερες από κάθε άλλη φορά) και οι συμμετοχές αρκετών μπαμπάδων που έτρεχαν με τα καρότσια και τα παιδιά τους, στιγμές που ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές.

Συμμετοχές είχαμε και από παιδιά που φιλοξενούνται σε διάφορες δομές (προσφύγων – μεταναστών) στην πόλη της Σάμου.

04

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, ο Ταξίαρχος Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ κ. Αντώνης Κωστάκης, ο Λιμενάρχης Σάμου κ. Νίκος Κωνσταντέλλης, ο Υπολιμενάρχης Σάμου κ. Aντώνης Ραπατζίκος, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κα Άννη Ανδρεάδη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο Σάμου κ. Ελισαίος Μαυρατζώτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Κυριαζής και Κώστας Βογιατζής.

06

Τα αγωνίσματα που πραγματοποιήθηκαν ήταν τα εξής:

Δρόμος 600μ. για αγόρια και κορίτσια Δημοτικού σχολείου.

Δρόμος 1.000 μ. για αγόρια και κορίτσια Δημοτικού σχολείου.

Δρόμος 4.500 και 8.500 μέτρων για άνδρες και γυναίκες.

07

Οι σημερινοί αγώνες έστειλαν το μήνυμα. Το μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε. Ο καθένας από μας είναι εδώ και είναι δίπλα για τον συνάνθρωπό του, το γείτονά του, το φίλο του, με τον τρόπο που μπορεί. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους. Και του χρόνου με υγεία.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Έλληνας

Δημήτρης Έλληνας: Η Σάμος πιστεύω βρίσκεται σε μια κατάσταση «γαρνιτούρας» στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας και δημοτικός σύμβουλος, κ. Δημήτρης Έλληνας. Ο τουρισμός στη Σάμο τελείωσε απότομα λόγω

Περισσότερα »
Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη την Κυριακή (25/10) στην ευρύτερη περιοχή του Καρλοβασίου στη Σάμο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρλοβασίου, ημεδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ειδικότερα,

Περισσότερα »