Ήρθε στη Σάμο με βάρκα, έφερε μαζί και λαθραία καπνικά προϊόντα

Αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα έξι (66) αλλοδαπών στη Σάμο, πρωινές ώρες της Τρίτης (19/03), γνωρίζεται ότι βρέθηκαν στην κατοχή ενός εκ των διασωθέντων, ηλικίας 23 ετών, και συγκεκριμένα εντός της τσάντας του, τα κάτωθι καπνικά προϊόντα για τα οποία δεν διέθετε τα νόμιμα παραστατικά:

εκατόν τριάντα τέσσερα (134) πακέτα τσιγάρα,

μία (01) νάιλον συσκευασία που περιείχε ένα κιλό και δέκα γραμμάρια (1,10kg) χύμα καπνό,

μία (01) νάιλον συσκευασία που περιείχε ένα κιλό και δέκα γραμμάρια (1,10kg) χύμα καπνό και

μία (01) νάιλον συσκευασία που περιείχε πεντακόσια εξήντα γραμμάρια (560gr) χύμα καπνό.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο ανωτέρω 23χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, και κατασχέθηκε το σύνολο των ως άνω καπνικών προϊόντων, ενώ το σύνολο των διαφυγόντων δασμών πρόκειται να γνωστοποιηθεί με νεότερο Δελτίο Τύπου.

Σχετικά με την άφιξη των 66 αλοδαπών:

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα έξι (66) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες της Τρίτης (19/03), στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΠΡΑΣΟ” ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Niotis

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα