Ιωάννα Παπαϊωάννου: «Εδώ στην Ιταλία είμαστε όλοι στα σπίτια μας και ακολουθούμε ακριβώς τις οδηγίες και προσπαθούμε ο ένας να βοηθήσει τον άλλον»

Ιωάννα Παπαϊωάννου: «Εδώ στην Ιταλία είμαστε όλοι στα σπίτια μας και ακολουθούμε ακριβώς τις οδηγίες και προσπαθούμε ο ένας να βοηθήσει τον άλλον»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η κα Ιωάννα Παπαϊωάννου, Σαμιώτισσα, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι κάτοικος Τεργέστης Ιταλίας.

Η Ιταλία, είναι από τις χώρες που μέχρι στιγμής έχει πληγεί περισσότερο ως χώρα από τον Covid-19 με χιλιάδες κρούσματα αλλά και θανάτους. Στα μέτρα πρόληψης είναι και η καραντίνα και απαγόρευση της κυκλοφορίας την οποία βιώνουν οι κάτοικοι στωικά.

«Στην καραντίνα, δηλαδή στο να μένουμε μέσα στο σπίτι και να μπορούμε να βγούμε μόνο με υπεύθυνη δήλωση, είμαστε σχεδόν από την προηγούμενη Πέμπτη. Για να πάμε στο σούπερ μάρκετ ετοιμάζουμε υπεύθυνη δήλωση που γράφει πάνω ότι πηγαίνουμε για ανάγκες, όταν μας σταματήσουν θα μας ζητήσουν την απόδειξη του σούπερ μάρκετ σε περίπτωση που γυρίζουμε. Για τις δουλειές πρέπει να έχουμε υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη και δική μας, αν χρειάζεται να πάμε στην δουλειά και έχουμε μία ώρα την ημέρα, ελεύθεροι να περπατήσουμε εκτός σπιτιού με υπεύθυνη δήλωση.

Απαγορεύεται να πας στο σπίτι κάποιου άλλου, απαγορεύεται μέχρι και η γιαγιά να δει το εγγόνι, δηλαδή ο καθένας στο σπίτι του, είναι πολύ βασικό αυτό. Εδώ είναι όλοι κλεισμένοι στα σπίτια, κανένας δεν βγαίνει έξω χωρίς δικαιολογία σοβαρή, δεν κυκλοφορεί άνθρωπος και αυτοκίνητο στον δρόμο. Δηλαδή ο κόσμος προσέχει πάρα πολύ. Γιατί και εμείς εδώ στην αρχή ήμασταν εντάξει, δεν πειράζει, καφετέριες, βολτίτσες, ο ένας στο σπίτι του άλλου, δυστυχώς όταν φτάσαμε στους 1.500 νεκρούς, ο κόσμος άρχισε να καταλαβαίνει ότι πρέπει να καθίσει στο σπίτι του και να ακούσει και να κάνει αυτό ακριβώς που λένε οι γιατροί γιατί δεν υπάρχουν πια κρεβάτια στα νοσοκομεία».

Όσοι πηγαίνουν στην δουλειά τους έχουν ειδική άδεια, ή δουλεύουν διακεκομμένα. Η ψυχολογία είναι ένα βασικό θέμα, ο κόσμος φοβάται και έχει πανικοβληθεί, όμως όλοι πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες της εκάστοτε κυβερνήσεως ακριβώς. Ο πανικός δεν προσφέρει τίποτα, δεν χρειάζεται να τρέχουν για τρόφιμα, γιατί δεν πρόκειται να εξαντληθούν, «ενώ το να βγεις να τα πάρεις εκτίθεσαι εσύ και εκθέτεις και τους άλλους σε πολύ μεγάλο κίνδυνο, πρέπει να σπάσουμε την αλυσίδα του ιού».

Όπως τόνισε η κα. Παπαϊωάννου «ακολουθήστε τις οδηγίες, εδώ στην Ιταλία είμαστε όλοι στα σπίτια μας και ακολουθούμε ακριβώς τις οδηγίες και προσπαθούμε ο ένας να βοηθήσει τον άλλον».      

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Αναρτήθηκαν οι προκηρύξεις για δικηγόρους για το Μητρώο Βοηθών Εισηγητών σε Λέσβο, Χίο, Σάμο και σε όλη την Ελλάδα για το Μητρώο Δικηγόρων

Αναρτήθηκαν οι προκηρύξεις για δικηγόρους για το Μητρώο Βοηθών Εισηγητών σε Λέσβο, Χίο, Σάμο και σε όλη την Ελλάδα για το Μητρώο Δικηγόρων

“Στόχος η επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης αποφάσεων ασύλου” Αναρτήθηκε, σήμερα, η προκήρυξη (ΑΔΑ: 90Κ346ΜΔΨΟ-ΝΜ8) για την εγγραφή  33 δικηγόρων από την Λέσβο, 20 από τη Χίο και

Περισσότερα »
Κόντρα Αντιπεριφέρειας – ΚΤΕΛ Σάμου για τις σχολικές μεταφορές

Από Δευτέρα (28/09) κανονικά η μεταφορά των μαθητών στις σχολικές μονάδες. Αναλυτικά τα δρομολόγια

Ενημερώνουμε τους γονείς μαθητών, ότι τα παρακάτω δρομολόγια με επιστροφή, μεταφοράς των παιδιών τους προς τις σχολικές μονάδες φοίτησης τους, θα εκτελούνται κανονικά από Δευτέρα

Περισσότερα »