Ημέρα «απόβασης» αλλοδαπών για τα νησιά του Αιγαίου. 400 περίπου αλλοδαποί σε Σάμο – Χίο – Λέσβο. 97 στη Σάμο

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλο το Αιγαίο ή κάποιοι άλλοι λόγοι (;) είναι η αιτία που η σημερινή ημέρα (Πέμπτη 04/07) παίρνει τον τίτλο ως «ημέρα απόβασης» αλλοδαπών σε όλα τα μεγάλα νησιά του Βορείου Αιγαίου (Λέσβος – Χίος – Σάμος).

Στη Σάμο είχαμε τρία περιστατικά. Τα δύο όπως περιγράφονται παρακάτω και ακόμα ένα περιστατικό τις βραδινές ώρες (03/07) στο Καρλόβασι όπου άλλα 13 άτομα αποβιβάσθηκαν σε παραλία της περιοχής. Δηλαδή σύνολο 97!!! άτομα.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες από 4-5 βάρκες αφίχθησαν στα νησιά της Λέσβου και Χίου. Σύνολο στα νησιά του Αιγαίου περίπου 400 άτομα.

Όλα αυτά έρχονται μερικές ημέρες μετά τη συνάντηση των Περιφερειακών Διοικητών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. – Τουρκικής Ακτοφυλακής στη Σάμο την 25/06. Η τεχνική συνάντηση αφορούσε κυρίως το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης, όπως αυτό εκδηλώθηκε κατά το τελευταίο τρίμηνο. Οι δύο πλευρές παρουσίασαν προτάσεις για τον καλύτερο συντονισμό και συνεργασία των δύο Ακτοφυλακών προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα στο επιχειρησιακό πεδίο εστιάζοντας στις θαλάσσιες περιοχές που δέχονται τη μεγαλύτερη μεταναστευτική πίεση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές επέδειξαν διάθεση καλής συνεργασίας και δεσμεύτηκαν για τον προγραμματισμό νέας συνάντησης περί τα τέλη Σεπτεμβρίου στη Τουρκία.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης (03/07) και πρώτες πρωϊνές ώρες της Πέμπτης (04/07) αεροσκάφος του Τουρκικού Λιμενικού ερευνούσε τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάμου – Χίου, Χίου – Τουρκικών παραλίων και Χίου – Λέσβου. Μάλλον δεν μπόρεσε να εντοπίσει καμία βάρκα ώστε να ειδοποιήσει την Τουρκική Ακτοφυλακή, ώστε να τους επαναπροωθήσει στην Τουρκία.

Σημειώνουμε ακόμα ότι εδώ και πολύ καιρό η Τουρκική Ακτοφυλακή (υπάρχουν στοιχεία) έκανε αρκετές προσπάθειες ώστε να σταματά τις βάρκες με τους αλλοδαπούς στη θάλασσα και να τους γυρίζει πίσω.

00Allodapoi01

Οι τελευταίες δηλώσεις που γίνονται από πολιτικά πρόσωπα για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, που αναφέρουν ότι τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης θα είναι κλειστά, ωθεί τους δουλέμπορους με ένα υψηλό χρηματικό αντίτιμο (υψηλότερο από κάθε άλλη φορά), να προωθούν τους αλλοδαπούς στη χώρα μας ώστε να προλάβουν καταστάσεις.

Όσο αφορά τις τοπικές κοινωνίες (σε όλα τα νησιά που διαθέτουν ΚΥΤ), θα υπάρχει συνέχεια η απορία για το πόσα άτομα βρίσκονται σε κάθε νησί. Και αυτό γιατί το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έχει σταματήσει να ενημερώνει τους πίνακες προσφυγικών ροών. Η τελευταία ενημέρωση έγινε στις 18 Ιουνίου 2019. Ο δε Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής άφαντος. Καμία δήλωση, καμία ενημέρωση για την όλα κατάσταση.

ΣΑΜΟΣ

Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι ενός (21) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες της Πέμπτης (04/07),  στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου. Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΝΗΣΑΚΙΑ” ν. Σάμου πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Βαθέος Σάμου.

00Allodapoi02

Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα τριών (63) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες της Πέμπτης (04/07),  στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου. Ειδικότερα, Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ακρωτηρίου “ΠΡΑΣΟ” ν. Σάμου πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Βαθέος Σάμου. Προανακρίσεις διενεργούνται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »