Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας: Το Άγιο Δωδεκαήμερο στα ακριτικά μας νησιά

Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας: Το Άγιο Δωδεκαήμερο στα ακριτικά μας νησιά

Mε κατάνυξη και την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάστηκε στα ακριτικά μας νησιά το Άγιο Δωδεκαήμερο. Απ άκρου εις άκρον στην Μητροπολιτική μας περιφέρεια, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας κ.κ Ευσεβίου, τελέσθηκαν όλες οι Ιερές ακολουθίες με την αρμόζουσα τάξη τόσο για την Μεγάλη Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων, την Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου και την έναρξη της νέας χρονιάς όσο και την Μεγάλη εορτή των Θεοφανείων, που παρά την δριμύτητα του χειμώνος η συμμετοχή των πιστών υπήρξε αθρόα.

00Dodekaimero01

Μέσα στο όλο εορταστικό κλίμα των αγίων ημερών των Χριστουγέννων και η παιδική και Νεανική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως μας «ΕυΩΔΗα» συμμετείχε σε εκδηλώσεις κατά τον μήνα Δεκέμβριο δίνοντας τον δικό της τόνο και παλμό ,ας μας επιτραπεί η έκφραση «έκλεψε την παράσταση».

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου συμμετείχε στην εκδήλωση του Δήμου Ανατολικής Σάμου στην αφή του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην κεντρική Πλατεία της Σάμου.

00Dodekaimero03

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου συμμετείχε στην εκδήλωση της Ε.Ο.Σ.Σ Σάμου με τίτλο «Έρχονται Χριστούγεννα στο Μουσείο Οίνου».

Τη Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού μεγάρου στην πόλη της Σάμου παρουσίασε την Κεντρική Χριστουγεννιάτική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως με τίτλο «Αληθινά Χριστούγεννα ».

00Dodekaimero05

Παρόμοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου με την συμμετοχή των νεανικών συντροφιών του  Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Όρμου Καρλοβασίων με θέμα «Ο δικός μας Άγιος Βασίλης » στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Δυτικής Σάμου στο Καρλόβασι όπου και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων για την αρτιότητα της εκδήλωσης.

00Dodekaimero06

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Πως ένα παρατημένο περίπτερο στο Καρλόβασι γίνεται ανταλλακτική βιβλιοθήκη. Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Πως ένα παρατημένο περίπτερο στο Καρλόβασι γίνεται ανταλλακτική βιβλιοθήκη. Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με περίπατο από το λιμάνι Καρλοβάσου έως την Αγία Τριάδα Παλαιού Καρλοβάσου ξεκίνησε η 4η ημέρα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας στον Δήμο Δυτικής Σάμου και προώθηση χρήσης

Περισσότερα »