Η Χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή της Πανσαμιακής επιτροπής ειρήνης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η Χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή που οργανώνει κάθε χρόνο η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης.

Στην εκδήλωση μίλησε σύντομα και περιεκτικά το μέλος της γραμματείας της Επιτροπής Γεωργία Φτυνογιάννη, για τις επικίνδυνες εξελίξεις με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη περιοχή μας, για την ανάγκη επαγρύπνησης του λαού και αγώνα ενάντια στον πόλεμο, για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και την καμπάνια Εργατικού Κέντρου Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης και Συλλόγων Γυναικών της ΟΓΕ συγκέντρωσης χειμωνιάτικων ρούχων, για τις αποφάσεις του 18ου Συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ και τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, καταδικάζοντας ακόμη μια φορά ην αναγνώριση από τον Αμερικανό πρόεδρο Τράμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

00GiorthPansamiakisEpitropis02

Στην είσοδο της αίθουσας υπήρχε εξάλλου, ταμπλό και στάντ με το κείμενο της

 ΕΕΔΥΕ για ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ και συγκεντρώθηκαν δεκάδες υπογραφές.

Δεκάδες παιδιά με τους γονείς τους παρακολούθησαν την παιδική θεατρική ομάδα «Παιδική Φωλιά» Παγώνδα σε ένα σκέτς με θέμα την Ειρήνη, που επιμελήθξηκε η πρόεδρος του Συλλόγου «Ομόνοια» Παγώνδα Αγγελική Βαλεοντή-Δεμερτζή.

00GiorthPansamiakisEpitropis03

Στη συνέχεια η λογοτέχνης Κούλα Καραμηνά διάβασε μαζί τους παραμύθια στα οποία τα παιδιά έπαιρναν ενεργά μέρος σε θεατρικό παιχνίδι και ακολούθησε ζωγραφική με την βοήθεια του ζωγράφου Γιάννη Κομινόζογλου.

Παιδιά και γονείς απόλαυσαν τις λιχουδιές που είχαν φτιάξει μέλη της Επιτροπής Ειρήνης και των Συλλόγων Γυναικών της ΟΓΕ , ενώ τα περίμενε και μια αναπάντεχη ευχάριστη έκπληξη όταν οι διοργανωτές τους προσέφεραν «μαλλί της γριάς» από επαγγελματία ο οποίος προσκλήθηκε ειδικά για την εκδήλωση.

00GiorthPansamiakisEpitropis04

Παράλληλα με την παιδική γιορτή στο φιλόξενο χώρο του Εργατικού Κέντρου Σάμου, λειτουργούσε το «Παζάρι της Ειρήνης» με όμορφα δώρα, γλυκίσματα, τοπικά προϊόντα (κρασί, σούμα, μέλι, καρύδια, σύκα κλπ) που έφτιαξαν και πρόσφεραν για την ενίσχυση της Επιτροπής μέλη της και φίλοι του κινήματος Ειρήνης.

Αργότερα στο χώρο κατέφθασαν οι μουσικοί Σταύρος Κουτράκης, Γιάννης Λουλουργάς, Γιάννης Μαλαγάνης και Δημήτρης Σοφιανός οι οποίοι με τα τραγούδια τους ανέβασαν το κέφι που είχε ανάψει με Σαμιώτικο κρασί και ψητά από τη ψησταριά που είχε στηθεί στον περίβολο του Εργατικού Κέντρου.

Σάμος 17-12-2018

00GiorthPansamiakisEpitropis05

00GiorthPansamiakisEpitropis06

00GiorthPansamiakisEpitropis07

00GiorthPansamiakisEpitropis08

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Σύλληψη αλλοδαπού στον αερολιμένα της Σάμου, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών που τελέστηκαν από αλλοδαπούς

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, περίπτωση διάρρηξης – κλοπής, που διαπράχθηκε προ τετραμήνου περίπου, σε οικία στο Βαθύ της Σάμου. Ταυτοποιήθηκαν

Περισσότερα »
Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Πρεμιέρα σε αργό ρυθμό

Μπορεί να προέκυψε την τελευταία στιγμή η πολύ σημαντική απουσία του Μίροτιτς, ωστόσο η Μπαρτσελόνα έδειξε ότι ήθελε περισσότερο από τη Ρεάλ Μαδρίτης τη νίκη

Περισσότερα »