Η τοποθέτηση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου στη σύσκεψη του Δικηγορικού Συλλόγου για το προσφυγικό

Εκ μέρους του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δικηγορικού Συλλόγου, αποφασίσαμε μετά από συζήτηση στο ΔΣ να εκπροσωπηθούμε με την πρόεδρο Μαργαρίτα Καρβούνη.

Κατ’ αρχή θυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες το Εργατικό Κέντρο Σάμου, στη δύναμη του οποίου είναι και το σωματείο μας, πήραμε μια πανσαμιακή πρωτοβουλία για το προσφυγικό, καλώντας το λαό της Σάμου, σωματεία, φορείς και το Δικηγορικό Σύλλογο, που αν και δεν συμμετείχε, ωστόσο η πρόσκληση για κοινό αγώνα και διεκδίκηση  ισχύει. Τότε λοιπόν είχαμε καταλήξει σε ένα πλαίσιο που ισχύει στο ακέραιο και σήμερα.       

* Να κλείσει το Hot Spot οριστικά και αμετάκλητα. Να μην ανοίξει άλλο ούτε στην πόλη, ούτε εκτός πόλης, ούτε στο νησί. Μέχρι τότε να είμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και μετανάστες (ρούχα, κλινοσκεπάσματα και ότι χρειάζεται, έχουμε χειμώνα μπροστά μας), για “να μην ρημάζουν τους σκουπιδοτενεκέδες” όπως αναφέρεται στην πρόσκληση και να απομονώνουμε τις διάφορες ρατσιστικές και επικίνδυνες φωνές που κρύβονται συνήθως στο σκοτάδι.  Όσοι κάτω από τις άθλιες συνθήκες που ζουν, προβαίνουν σε παραβατική συμπεριφορά να αντιμετωπίζονται με ό,τι προβλέπουν οι ποινικοί νόμοι. Είναι λάθος να υποχωρήσουμε και να πούμε σήμερα να πάει το hot spot εκτός πόλης. Γιατί όπου και να πάει κάποια χωριά θα πληγούν. Η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη, μια άλλη Μόρια θα έχουμε. Γιατί αν σήμερα στο χοτ σποτ που χωράει 700 είναι 5000, σ’ αυτό που σκέφτεται να φτιάξει η κυβέρνηση για 1200 άτομα, φανταστείτε που θα φτάσει. Θα καταλήξει η Σάμος να γίνει μια τεράστια φυλακή.

* Οι πρόσφυγες να μένουν 2-3 μέρες σε δομή ολιγοήμερης παραμονής για ιατρικές εξετάσεις, καταγραφή και μετά να φεύγουν κατευθείαν για ηπειρωτική Ελλάδα και από εκεί στις χώρες προορισμού τους καθώς μόνο το 0,4% επιθυμεί να μείνει στην Ελλάδα και κρατούνται εγκλωβισμένοι στο νησί και στη χώρα. Στην ηπειρωτική χώρα να μεταφερθούν οι υπηρεσίες ασύλου κ.λπ.

* Οι εργαζόμενοι στο Hot Spot να απορροφηθούν σε υπηρεσίες του δήμου ή σε άλλες υπηρεσίες με πλήρη κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα και μόνιμη εργασία

* Όσοι Σαμιώτες έχουν υποστεί ζημιές να αποζημιωθούν.

* Τα προσφυγόπουλα όσο μένουν στη χώρα μας να πάνε στο σχολείο με βασική προϋπόθεση όπως και όλα τα παιδιά (ελληνόπουλα, και προσφυγόπουλα) να έχουν πιστοποιητικά υγείας από δημόσιες δομές και όχι από ΜΚΟ και να αναλάβει ο δήμος την πρόσληψη επιπλέον εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

* Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.  Θεωρούμε ότι όσο υπάρχουν πόλεμοι, φτώχεια και εξαθλίωση θα μεγαλώνει ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών. Το να γίνει η χώρα ένα τεράστιο αμερικανοτοϊκό στρατόπεδο όχι μόνο δεν μας κάνει ασφαλείς, αλλά ίσα – ίσα γινόμαστε μαγνήτης για επιθέσεις διαφόρων ιμπεριαλιστικών

επεμβάσεων. Γι’ αυτό λέμε ότι πρέπει να κλείσουν όλες αυτές οι βάσεις στην Ελλάδα και να βγούμε από το ΝΑΤΟ. Άλλωστε το ΝΑΤΟ δεν μας σώζει από την τουρκική επιθετικότητα καθώς καθημερινά παραβιάζεται ο εναέριος χώρος, οι θάλασσές μας από τις ορέξεις της αστικής τάξης της Τουρκίας. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα. Θεωρεί ενιαίο επιχειρησιακό χώρο την Ελλάδα και τη Τουρκία. Επιπλέον στα χρόνια της κρίσης η Ελλάδα δίνει 4 δισ ευρώ το χρόνο για νατοϊκό εξοπλισμό που δεν έχει καμιά σχέση με την  υπεράσπιση της πατρίδας μας. Αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να γίνουν σχολεία, νοσοκομεία, χώροι άθλησης, έργα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά, αξιοπρεπείς μισθοί για το λαό μας.

Είναι αναγκαίος ο αγώνας ενάντια στην πολιτική της τωρινής κυβέρνησης και των προηγούμενων που στην κυριολεξία ρήμαξαν τη ζωή τη δική μας, μνημόνια, εφαρμοστικοί νόμοι, περικοπή μισθών, συντάξεων, αβάσταχτη φορολογία στους μικρομεσαίους (όπως στους δικηγόρους), απαγόρευση απεργίας, υποβάθμιση του συστήματος υγείας κ.ά. Αλλά και των προσφύγων με  τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, για το μοίρασμα αγορών, πετρελαίου κ.λπ., την απαράδεκτη συμφωνία κυβέρνησης – ΕΕ – Τουρκίας που εγκλωβίζει χιλιάδες ταλαιπωρημένους ανθρώπους στο νησί και στη χώρα μας.

Διότι δεν συμφωνούμε ότι η Κυβέρνηση αδιαφορεί για το προσφυγικό. Η κυβέρνηση τηρεί τη συμφωνία, εφαρμόζει την πολιτική της ΕΕ, δηλαδή αποσυμφόρηση πρόσκαιρη, εγκλωβισμό των προσφύγων, νέο hot spot.  Η κυβέρνηση έχει κάνει τις επιλογές της.  Είναι ο καλύτερος σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, στέλνει Έλληνες φαντάρους έξω από τα σύνορα σε νατοϊκές αποστολές, σε χώρες που ξεκληρίζονται  και ξεσπιτώνονται οι λαοί, και συμμετέχει μια χαρά σ’ αυτό το αλισβερίσι στα πλαίσια της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Στα παραπάνω μην αδικούμε και την πραγματικότητα, συμφωνεί και η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ και η ΧΑ.

ds2

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα