Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη σύσκεψη του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για το προσφυγικό

ΕΛΜΕ Σάμου: Καταδικάζουμε ομόφωνα και απερίφραστα το γεγονός της κατάθεσης αγωγής από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Βαθέος σε συναδέλφισσά μας

Υπόμνημα με τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για το προσφυγικό- μεταναστευτικό μετά και τα τελευταία μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση της ΝΔ, κατέθεσε στην άτυπη-διερευνητική σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τζίχας, υπογραμμίζοντας ότι οι υποχωρήσεις για τη δημιουργία νέου ΚΥΤ στου «Ζερβού» και η λογική του εφικτού, σημαίνουν προσχώρηση στις κυβερνητικές θέσεις που συντηρούν και διογκώνουν το πρόβλημα του εγκλωβισμού στα νησιά και στη χώρα.

Αναλυτικά το Υπόμνημα της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει τα εξής:

«Τα μέτρα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό που εξήγγειλε η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι μέτρα καταστολής και ταυτόχρονα δοκιμασμένα και αναποτελεσματικά.

Δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα στα πλαίσια των απαράδεκτων συνθηκών Δουβλίνο 1 & 2 και της συμφωνίας Ε.Ε – Τουρκίας. Αυτές οι συμφωνίες οδηγούν στο διπλό εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στα νησιά και στη χώρα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση από την αρχή της όξυνσης του προβλήματος παραμένει στις θέσεις της που πραγματικά μπορούν να δώσουν λύση στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, παλεύοντας παράλληλα μαζί με τους φορείς του λαϊκού και αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος ενάντια στους αίτιους και τις αιτίες της προσφυγιάς και μετανάστευσης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Να κλείσει το hotspot στο Βαθύ . Να μην κατασκευαστεί άλλο πουθενά στη Σάμο.

Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις.

Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος.

Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι του νησιού, ιδιαίτερα στο Βαθύ, έχουν υποστεί ζημιές από το διπλό εγκλωβισμό που επέβαλε η Ε.Ε και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Συμπερασματικά, θεωρούμε ότι το πλαίσιο διεκδίκησης του δημοτικού συμβουλίου του ενιαίου δήμου Σάμου, των συνδικαλιστικών, επιστημονικών, επαγγελματικών και λοιπών φορέων που εγκρίθηκε και επικυρώθηκε από το μεγαλειώδες Πανσαμιακό Συλλαλλητήριο της 7ης Φλεβάρη 2019, είναι αυτό στο οποίο πρέπει να επιμείνει και η σημερινή σύσκεψη των δημοτικών παρατάξεων».

Zarbanis340X230

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του νησιού ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης για τον έναν χρόνο παρουσίας και διοίκησης στον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα »