Η θέση της Ανα.Σ.Α (Ανανέωση-Συμμετοχή-Ανάπτυξη) για τη Σάμο για τη λειτουργία των ΔΥΕΠ

Ως νεοϊδρυθείσα Δημοτική Κίνηση Πολιτών εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο χώρο της εκπαίδευσης και αφορούν την φοίτηση των παιδιών μεταναστών και προσφύγων στα σχολεία της Ανατολικής Σάμου. Θεωρούμε ότι η διαδικασία ένταξης των παιδιών αυτών στη Δημόσια Εκπαίδευση έγινε από την πλευρά της κυβέρνησης με προχειρότητα και με συνοπτικές διαδικασίες με συνέπεια να δημιουργηθούν προβλήματα και αναστάτωση στο σύνολο των ήδη επιβαρυμένων εκπαιδευτικών δομών.

Υποστηρίζουμε ότι το δικαίωμα στη μάθηση αποτελεί αναφαίρετο Συνταγματικό δικαίωμα δεν πρέπει όμως να υποτιμούνται οι συνθήκες διαβίωσης, υγιεινής, ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής του τόπου μας.

Η Σαμιακή κοινωνία έχει αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά ότι δεν διακατέχεται από ξενοφοβία και ρατσισμό. Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες και τους φόβους των Συλλόγων Γονέων  και ζητάμε την άμεση τοποθέτηση της Πολιτείας και των αρμοδίων τοπικών Αυτοδιοικητικών φορέων. Κατά συνέπεια κρίνουμε σκόπιμο την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των ΔΥΕΠ μέχρις ότου οι εμπλεκόμενοι φορείς πράξουν τα δέοντα.

Τέλος ζητάμε την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού μας με τον απεγκλωβισμό του τεράστιου πληθυσμού προσφύγων , μεταναστών και ευάλωτων ομάδων που παρά τη θέληση τους παραμένουν στο νησί και στη κυριολεξία έχουν αφεθεί στη τύχη τους διαβιώνοντας κάτω από άθλιες υγειονομικά συνθήκες.

Σάμος, 19 Μαρτίου 2019

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Σύλληψη αλλοδαπού στον αερολιμένα της Σάμου, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών που τελέστηκαν από αλλοδαπούς

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, περίπτωση διάρρηξης – κλοπής, που διαπράχθηκε προ τετραμήνου περίπου, σε οικία στο Βαθύ της Σάμου. Ταυτοποιήθηκαν

Περισσότερα »
Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Πρεμιέρα σε αργό ρυθμό

Μπορεί να προέκυψε την τελευταία στιγμή η πολύ σημαντική απουσία του Μίροτιτς, ωστόσο η Μπαρτσελόνα έδειξε ότι ήθελε περισσότερο από τη Ρεάλ Μαδρίτης τη νίκη

Περισσότερα »