Η ΤΕ Σάμου ΚΚΕ για το μεταφορικό ισοδύναμο

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ στη Σάμο

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού έχει τσακίσει το λαϊκό εισόδημα, τώρα φέρνει με τυμπανοκρουσίες το «μεταφορικό ισοδύναμο» που δεν είναι τίποτε άλλο από άλλη μια προκλητική κοροϊδία σε βάρος των νησιωτών στη γνωστή πλέον λογική της συγκυβέρνησης «σου παίρνω 10 σου δίνω 1».

Η καινοτομία δήθεν υπέρ των νησιωτών που φέρνει η κυβέρνηση προβλέπει, για τον επιβάτη που θα είναι δικαιούχος, ότι θα πληρώνει κανονικά το εισιτήριο και στη συνέχεια, αφού έχει συμπληρώσει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα του TAXIS, θα επιστρέφεται στο λογαριασμό του η διαφορά σε σχέση με την τιμή των εισιτηρίων των ΚΤΕΛ της χερσαίας Ελλάδας για ίση χιλιομετρική απόσταση.

Πέρα από τα εισοδηματικά κριτήρια που μπαίνουν, το μεταφορικό ισοδύναμο αφορά μόνο την οικονομική θέση των πλοίων, και μόνο αυτούς που δηλώνουν μόνιμη κατοικία σε νησί. Το πόσοι και το ποιοί θα το δικαιούνται δεν έχει ακόμη καθοριστεί εν αναμονή της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Επιπλέον το «μεταφορικό ισοδύναμο» όχι μόνο δεν αποκλείει, αλλά το αντίθετο ανοίγει την όρεξη των εφοπλιστών να αυξάνουν τις τιμές των εισιτηρίων κατά βούληση. Σε τελική ανάλυση πρόκειται για έμμεση πλην σαφή επιδότηση των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Αλλά ακόμη και η δαπάνη που προβλέπει η κυβέρνηση για το 2018 προδίδει τις προθέσεις της, αφού έχει ανώτερο πλαφόν τα 60 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό δεν καθορίζεται από τις ανάγκες χρηματοδότησης που υπάρχουν, αλλά από τη δέσμευση προστασίας των δημοσιονομικών ματωμένων πλεονασμάτων.

Η Τομεακή Οργάνωση Σάμου με τις πρόσφατες δραστηριότητές της για το ζήτημα των συγκοινωνιών στο νησί (ακτοπλοϊκές, αεροπορικές, χερσαίες) όπου κατατέθηκε ολοκληρωμένα η πρόταση του ΚΚΕ για τις Συγκοινωνίες, εξέφρασε τόσο τις ανάγκες των νησιών μας όσο και την απαίτηση του Σαμιώτικου λαού, να έχει ασφαλείς, γρήγορες και φθηνές ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες, όλο το χρόνο.

Το αίτημα να μειωθούν κατά 50% τα εισιτήρια και να είναι δωρεάν η μετακίνηση ανέργων, στρατευμένων και αναπήρων, πρέπει να γίνει σημαία του εργατικού και λαϊκού κινήματος, όλου του λαού του νησιού μας.

00Elia

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Έλληνας

Δημήτρης Έλληνας: Η Σάμος πιστεύω βρίσκεται σε μια κατάσταση «γαρνιτούρας» στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας και δημοτικός σύμβουλος, κ. Δημήτρης Έλληνας. Ο τουρισμός στη Σάμο τελείωσε απότομα λόγω

Περισσότερα »
Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη την Κυριακή (25/10) στην ευρύτερη περιοχή του Καρλοβασίου στη Σάμο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρλοβασίου, ημεδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ειδικότερα,

Περισσότερα »