Η Σάμος τίμησε τον ήρωα Χριστόδουλο Καραθανάση

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του ήρωα Χριστόδουλου Καραθανάση που «έπεσε» στο καθήκον κατά την κρίση των Ιμίων, την 31η Ιανουαρίου 1996, μαζί με τους Παναγιώτη Βλαχάκο και Έκτορα Γιαλοψό, τέλεσε η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Σάμου και την Ένωση Μικρασιατών Σάμου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στο μνημείο των Ιερολοχιτών στο παλιό λιμάνι Καρλοβάσου σε μνημείο που έχει κατασκευαστεί προς τιμή των τριών ηρώων και εκ μέρους της οικογένειας Καραθανάση παρευρέθησαν η αδελφή (Τίνα) και ο γιός (Γιάννης) του εκλιπόντος.

00KarathanasisMnimosyno02

Η 31η Ιανουαρίου 1996 και τα γεγονότα εκείνης της περιόδου στο Αιγαίο, έχουν μείνει ανεξίτηλα χαραγμένα στην μνήμη και στην ιστορία ολόκληρης της Ελλάδος.

Το ξημέρωμα εκείνο ολόκληρη η χώρα βυθίστηκε στο πένθος για τον χαμό τριών ικανότατων αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού, του Παναγιώτη Βλαχάκου, του Χριστόδουλου Καραθανάση και του Έκτορα Γιαλοψού, που βρίσκονταν μαζί στο μοιραίο ελικόπτερο και που έδωσαν για την τιμή της πατρίδας, ό, τι πολυτιμότερο είχαν, την ίδια τους τη ζωή.

Έχουμε καθήκον, μαζί με τους συγγενείς τους, να διατηρούμε τη μνήμη τους άσβεστη και να παίρνουμε παράδειγμα – δύσκολο βέβαια στους καιρούς που ζούμε – από τη δική τους αυταπάρνηση.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ…

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »