Η Σάμος τίμησε την ιστορική επέτειο του «ΟΧΙ»

Με τη βοήθεια του καλού καιρού και με την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Λυδίας Κονιόρδου πραγματοποιήθηκε η μαθητική και Στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρέλαση και χειροκρότησε τους μαθητές των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων και συλλόγων, καθώς και τα Στρατιωτικά τμήματα που το πέρασμά τους για άλλη μια φορά ήταν εντυπωσιακό και επιβλητικό.

0028Okt01

Με επιβλητικό τρόπο παρέλασαν και οι Εθνοφύλακες του ΤΕ Σάμου, δείχνοντας ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα πουν παρών στο κάλεσμα της πατρίδας. Και να υπενθυμίσουμε ότι το 2017 έχει ανακηρυχθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και Γενικό Επιτελείο Στρατού, ως έτος Εθνοφύλακα και Εφέδρου.

Νωρίτερα είχε τελεσθεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου.

0028Okt02

0028Okt06

Επίσης τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων της πόλεως, στην Πλατεία Πυθαγόρα και κατατέθηκαν στεφάνια από τους: Υπουργό Πολιτισμού κα Λία Κονιόρδου, Βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη (που για ακόμα μία φορά δεν ανέβηκε στην εξέδρα των επισήμων), Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκο Κατρακάζο, Διοικητή 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο κ. Αντώνιο Κωστάκη, Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο, Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου, Λιμενάρχη Σάμου, Υποδιοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Πρόεδρο Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών και από το τμήμα τοπικού οδηγισμού Σάμου.

0028Okt03

0028Okt05

Μετά το τέλος της επιβλητικής παρέλασης τόσο από πολιτικά όσο και από τα Στρατιωτικά τμήματα η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λυδία Κονιόρδου έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Αυτό που χρειάζεται πάντα να θυμόμαστε είναι ότι τα δώρα που έχουμε σήμερα σαν πολίτες θα πρέπει να τα σεβόμαστε. Η ελευθερία, η αξιοπρέπεια, η αλληλεγγύη είναι αξίες που κάποιοι άνθρωποι έδωσαν το αίμα τους, τη ζωή τους, ότι πιο πολύτιμο. Χρειάζεται να τους θυμόμαστε και να τους τιμούμε και στη δική μας ζωή να κρατάμε αυτές τις αξίες».

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Αναλυτική παρουσίαση των έργων που μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι στη Λέσβο παρέθεσε  ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος

Περισσότερα »