Η Σάμος μια τεράστια ΦΥΛΑΚΗ για τους φαντάρους

Τις τελευταίες εβδομάδες σε πολλές μονάδες του νησιού παρατηρείται εμπλοκή για τους φαντάρους.
Που δε φαίνεται να βελτιώνεται ούτε τους επόμενους μήνες αν λάβει κανείς υπόψη του και τις δηλώσεις του ΑΓΕΣ Καμπά για τις ελλείψεις σε δύναμη στην παραμεθόριο και την ανάγκη κάποιοι να μείνουν εδώ πάνω απ το 5μηνο όπως προβλέπεται.
Οι συνεχόμενες υπηρεσίες για τους οπλίτες πολλές φορές ξεπερνούν τις 2 βδομάδες.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα πρόκειται είτε για 24ωρες (πχ ΚΕΠΙΚ) είτε φυλάκια (πχ Ζερβού, Παλαιόμυλου κ.ά.).  Έχουμε φτάσει στα όρια μας και δυστυχώς οι διοικήσεις δε δείχνουν καμία διάθεση για βελτίωση της καθημερινότητας των φαντάρων. Μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια είτε με 3ωρα υπηρεσιακά σημειώματα είτε με μία μέρα έξοδο που κατά βάση αξιοποιείται για να κοιμηθούμε, να ξεκουραστούμε όσο γίνεται ώστε να αντέξουμε μέχρι την επόμενή μας έξοδο (άγνωστο το πότε). Οι ελάχιστες ώρες ύπνου και η κόπωση μπορούν να αποβούν μοιραίες για την σωματική μας ακεραιότητα.  Πολλοί ευελπιστούν στην ένταξη των νεοσυλλέκτων στις υπηρεσίες παράλληλα με το ΣΠΕΝ.

Δεν είναι λύση φυσικά ούτε αυτό το εξοντωτικό μέτρο, πρόκειται απλά για ένα εφήμερο “μπάλωμα”.

Δεν είναι δυνατόν να μοιραζόμαστε το “χώσιμο” με τους νεαρότερους συναδέλφους και έτσι να γίνεται Καθεστώς η Αυθαιρεσία των διοικήσεων.

Οι προηγούμενες σειρές βιώσαμε με τον σκληρό τρόπο το μέτρο που μας έβαζε στην διαδικασία παράλληλα με την εκπαίδευση να κάνουμε και υπηρεσίες στις μονάδες μας. Κόντρα στο χαντάκωμα των νέων συναδέλφων, υπάρχουν λύσεις:

να κάνουν υπηρεσίες τα στελέχη και να αδειάσουν ΤΩΡΑ η Λέσχη Αξιωματικών και η Ταξιαρχία που έχουν γεμίσει ντόπια (και μη) βύσματα.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τηλ: 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα