Η Σάμος είπε ένα μεγαλοπρεπές «ΟΧΙ» στην αύξηση του ΦΠΑ. Η Κυβέρνηση ακούει;

Έρημο τόπο θύμιζε σήμερα το νησί της Σάμου καθώς όλα τα καταστήματα ήταν κλειστά. Από άκρη σε άκρη του νησιού, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όπως η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ Γερμανικών συμφερόντων, αλυσίδα καταστημάτων αθλητικών ειδών και δύο «γνωστοί» απεργοσπάστες πρατηριούχοι άρτου, όλες οι άλλες επιχειρήσεις από τον Μαραθόκαμπο, το Καρλόβασι, τους Μυτιληνιούς και το Πυθαγόρειο κατέβασαν ρολά με το σύνθημα «κλείνουμε σήμερα για να μην κλείσουμε αύριο»

Μετά από πολλά χρόνια, οι κάτοικοι της Σάμου ενωμένοι, με μπροστάρηδες την Περιφερειακή Ενότητα και το Δήμο Σάμου, έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα για ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στην αύξηση του ΦΠΑ σε 24% στα νησιά του Αιγαίου.

00DiamartyriaFPA01

Από την 24ωρη αυτή διαμαρτυρία την «πλήρωσε» ένα γκρούπ 40-50 Βέλγων που αφίχθη στη Σάμο με το πλοιάριο από το Κουσάντασι. Κι εδώ τίθεται ένα μεγάλο ερώτημα για την ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων που δεν μπορούσαν να επισκεφθούν ούτε μια τουαλέτα ενός μαγαζιού, αφού όλα ήταν κλειστά. Το τουριστικό γραφείο που τους έφερε δεν γνώριζε για την κινητοποίηση, ή ο τουριστικός πράκτορας ενημέρωσε και ο ιδιοκτήτης του πλοιαρίου έκανε του κεφαλιού του; Κρίμα…

00DiamartyriaFPA05

Αν ισχύσουν από 01/01/2017 οι αυξημένοι συντελεστές Φ.Π.Α., θα υπάρξουν τραγικές επιπτώσεις στους κατοίκους, αφού θα αυξηθεί κατά πολύ το κόστος ζωής τους, αλλά και στις επιχειρήσεις που παλεύουν για να παραμείνουν οριακά βιώσιμες. Έστω και την τελευταία στιγμή οι 20 επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς ζήτησαν με ανακοινώσεις τους να κατατεθεί τροπολογία για τη διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, ως ένα μικρό δείγμα κατανόησης από την κυβέρνηση για το τι βιώνουν οι νησιώτες αλλά και ως ένα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης των κ.κ. Μουζάλα και Τόσκα που πριν από έξι μήνες ευχαριστούσαν δημόσια με δηλώσεις τους από την Σάμο τους κατοίκους που «αυτοδιαχειρίζονταν» το μεταναστευτικό με εθελοντισμό, χωρίς να χρειάζεται να κάνει πολλά πράγματα το κράτος. Μας το χρωστάτε κ. Μουζάλα!!!!!!!!!!!!

Βιολέτα Τριπόδη – Αλέξης Κομνηνός

00DiamartyriaFPA03

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Σχόλιο του Συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για θέσεις επικουρικού προσωπικού, πλην ιατρικού προσωπικού

Το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου ¨Άγιος Παντελεήμων¨  ανακοινώνει ότι από σήμερα  Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 ξεκίνησε ήδη η διαδικασία  υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τις θέσεις λοιπού

Περισσότερα »