«Η Σάμος αλλάΖΕΙ»: Σχέδιο ψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο για «Όχι κάμερες στα σχολεία»

«Η Σάμος αλλάΖΕΙ»: Σχέδιο ψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο για «Όχι κάμερες στα σχολεία»

Κύριε Πρόεδρε

Κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι

Διανύουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), η οποία έχει ανατρέψει σε όλο τον κόσμο την οικονομική, κοινωνική και ατομική ζωή, όπως μέχρι τώρα ζούσαμε. Οι επιπτώσεις σε όλους  τους τομείς δραστηριότητας της κοινωνικής μας ζωής από την οικονομία, την απασχόληση, το εμπόριο, τον τουρισμό, τις μεταφορές, την εκπαίδευση και τον τρόπο της καθημερινής ζωής και της επικοινωνίας αλλάζουν δραματικά.

Μέσα σε αυτές τις αλλαγές, χρέος του Δημοτικού μας Συμβουλίου είναι και  πρέπει όλοι να αγνιστούμε για να διαφυλάξουμε την υγεία, το εισόδημα για μια αξιοπρεπή διαβίωση και τις δημοκρατικές και ατομικές ελευθερίες των συμπολιτών μας.

Στην εκπαίδευση μετά από κλείσιμο των σχολείων όλων των βαθμίδων για 2 και πλέον μήνες και χρήση της τηλεεκπαίδευσης (με μεγάλα προβλήματα και καμιά ουσιαστική στήριξη των εκπαιδευτικών και των αδύνατων οικονομικά μαθητών από το Υπουργείο Παιδείας) έχουμε την επανέναρξη του ανοίγματος των σχολείων. Δεν θα μπούμε στη συζήτηση  και να κάνουμε κριτική στο κατά πόσον πρέπει ή όχι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης για τον ένα μήνα ουσιαστικά που απομένει ως τη λήξη του σχολικού έτους.

Αυτό όμως που έχει ξεσηκώσει όλη την εκπαιδευτική κοινότητα: εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, αλλά και τους ειδικούς επιστήμονες-παιδαγωγούς και χωρίς την έγκριση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, είναι η απόφαση του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης για την «τηλεμετάδοση μαθήματος».

Προς τούτο καταθέτουμε ως δημοτική παράταξη για συζήτηση  στο Δημοτικό Συμβούλιο την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου και την ψήφισή του, ενώνοντας την φωνή μας για την απόσυρση της διάταξης.

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ

Η απαράδεκτη τροπολογία που έφερε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εντελώς αιφνιδιαστικά σε ψήφιση, σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, την Παρασκευή 8/5/20 και αφορά στη μετάδοση μαθημάτων σε πραγματικό χρόνο μέσα στις σχολικές τάξεις, δε θα περάσει.

Με τη συγκεκριμένη διάταξη καταλύεται κάθε έννοια δημοκρατίας, ιδιωτικότητας, προστασίας προσωπικών δεδομένων και παιδαγωγικών αρχών, αλλοιώνεται η εκπαιδευτική διαδικασία, διαταράσσεται η παιδαγωγική σχέση εκπαιδευτικών-μαθητών, περιορίζεται η παιδαγωγική και διδακτική ελευθερία.

Η διδασκαλία είναι μια ζωντανή συμμετοχική διαδικασία και όχι ακαδημαϊκή διάλεξη.

Καταγγέλλουμε κάθε ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας που προσβάλλει και εκθέτει προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Η σχολική τάξη δεν παραβιάζεται. Η προστασία της ανηλικότητας είναι συνταγματικά και νομοθετικά κατοχυρωμένη.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου :

ζητά άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης

καλεί τους γονείς να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας

Κανείς να μην επιτρέψει την εφαρμογή της. Απαιτούμε σεβασμό σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Ο,τι δήποτε άλλο θα μας βρει απέναντι.

                  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Αρχοντούλης Ιωάννης

Η Γραμματέας

Λαμπρινού Ανδριανή

00VKDMarket

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »