Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου για το 2018

Την πρώτη συνεδρίαση του χρόνου πραγματοποίησε την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης έκοψε την πίττα της στον χώρο συνεδρίασης, η Δημοτική Κοινότητα Σαμίων.

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του σώματος, απηύθυνε στους Δημοτικούς Συμβούλους τις καθιερωμένες ευχές.  Δύο ήταν τα θέματα προ ημερησίας διατάξεως, από το τμήμα προγραμματισμού που αφορούσαν συμβάσεις σχετικές με την καθαριότητα και την ανακύκλωση, που ομόφωνα εγκρίθηκε το κατεπείγον της συζήτησής τους. Στη διαδικασία ανάγνωσης των ανακοινώσεων ο πρόεδρος ανέφερε μια επιστολή κατοίκων του Κοκκαρίου με 51 υπογραφές, που ζητούν την επαναλειτουργία της παιδικής χαράς. Ο Δήμαρχος με την ευκαιρία ευχαρίστησε για την συνεργασία του τον παραιτηθέντα πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κοκκαρίου Γιώργο Περρή, που εγκαταστάθηκε για επαγγελματικούς λόγους στην Αυστραλία και καλωσόρισε τον νέο πρόεδρο Δημήτρη Γαλανή, που αναλαμβάνει από 23/01 τα καθήκοντά του.

Η δεύτερη ανακοίνωση αφορούσε επιστολή του Φιλοζωϊκού Σωματείου Σάμου, που ζητά απόφαση για σύμβαση με εθελοντή κτηνίατρο εξ Αθηνών, προκειμένου να προβεί σε μαζικές στειρώσεις των ζώων που φροντίζει ο σύλλογος, την πρόσληψη προσωπικού για την λειτουργία του κέντρου φροντίδας, καθώς και την νομιμοποίηση του χώρου. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην λειτουργία των παιδικών χαρών και τις ενέργειες του Δήμου, ενώ ο πρόεδρος για τις ενέργειες που έχουν γίνει για το καταφύγιο αδέσποτων ζώων. Για το θέμα πήρε τον λόγο η πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Σωματείου κα Μπριγκίττε Θυμιανίδη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων.

Στη συνέχεια η συνεδρίαση πέρασε στην φάση των ερωτήσεων-ενημερώσεων, πρώτα από τον Δήμαρχο και στη συνέχεια από τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους. Από πλευράς Δημάρχου υπήρξε ενημέρωση για το θέμα των παιδικών σταθμών και για την επικείμενη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ με την φορολογική διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κυρίως για το θέμα του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

Πολλές οι ερωτήσεις που υπέβαλε προς τον Δήμαρχο η παράταξη «Δράση – Ενότητα – Προοπτική» της μείζονος αντιπολίτευσης δια του εκπροσώπου της κ. Νίκου Τριανταφύλλου και αφορούσαν:

Το αίτημα για ευρεία συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για την διαχείριση των υδάτινων πόρων του νησιού, για τη χωροθέτηση της πλατείας Καρλοβάσου, για την ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου της Βλαμαρής, για το θέμα της ίδρυσης του Μουσικού Σχολείου Σάμου, αν προτάθηκε χώρος, για την μετακίνηση του περιπτέρου έξω από τα Γυμνάσια της Σάμου, για έγγραφο της περιφέρειας για εργασίες μικρής κλίμακας στα σχολεία, γιατί δεν έχουν πληρωθεί οι υπερωρίες των υπαλλήλων του Δήμου, πότε θα παραδοθεί το γήπεδο Καρλοβάσου σε χρήση, όπως επίσης και για το Κολυμβητήριο Καρλοβάσου, πότε θα είναι έτοιμο και τέλος για το Κλειστό Γυμναστήριο Βαθέος, για το θέμα που δημιουργήθηκε με τα νερά της βροχής που μπάζει και τον φωτισμό του.

Στις ερωτήσεις απάντησαν ο Δήμαρχος, ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κα Άννη Ανδρεάδου, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Καρλοβάσου Τάσος Καλατζής. Για το θέμα των υπερωριών απάντησε ο γ.γ. του Δήμου Δημήτρης Βασιλειάς, ενώ για τα περίπτερα ο κ. Σταμάτης Τσολακάκης.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ερωτήσεις από την “Λαϊκή Συσπείρωση”. Ο επικεφαλής της κ. Κώστας Τζίχας έκανε στην αρχή παρατηρήσεις επί της διαδικασίας. Οι ερωτήσεις αφορούσαν την απομάκρυνση της ιατρού από το περιφερειακό ιατρείο Μαραθοκάμπου. Για την καθυστέρηση των εργασιών στο αλιευτικό καταφύγιο Μαραθοκάμπου, για την περιοχή Μοσχονήσι Κοκκαρίου, όπου σημειώνονται κατολισθήσεις βράχων, όπως και σε άλλο σημείο του οικισμού, για δύο σημεία υπόσκαψης από την θάλασσα έξω από τον οικισμό Κοκκαρίου και στον Αγ. Κων/νο, ενώ κατήγγειλε για διαστρέβλωση θέσης της Λ.Σ. σε προηγούμενο Δ.Σ. από τον κ. Αναστάσιο Κοζώνη, ο οποίος πήρε τον λόγο και ζήτησε να ανακαλέσει την καταγγελία, αρνήθηκε την συνέντευξη και ζήτησε να προσκομιστεί το σχετικό ηχητικό.

Στη συνέχεια ο κ. Δημήτρης Μαυρατζώτης έθεσε ερωτήσεις για θέματα της περιοχής Μυτιληνιών, όπως για τον δρόμο πρόσβασης στην βόρεια μεριά του Ευπαλινείου ορύγματος, για το νερό του Κρυφονερίου και για σχεδιαζόμενη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με καύση βιομάζας σε μικρή απόσταση από τα σπίτια. Στο σύνολο των ερωτήσεων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», απάντησε ο Δήμαρχος, ο πρ/νος των τεχνικών υπηρεσιών κ. Γιώργος Καραγιαννίδης και ο Αντιδήμαρχος Μαραθοκάμπου κ. Εμμανουήλ Ισιδώρου.

Ερωτήσεις απηύθυνε ο επικεφαλής της «Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών Σάμου» κ. Αντώνης Σίμος, σχετικά με την εκτέλεση των δημοσίων έργων, αναφέροντας τις περιπτώσεις κακοτεχνιών σε λιμάνια και άλλα. Απάντησαν ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ελισσαίος Μαυρατζώτης. Επίσης για την καταβολή της αποζημίωσης στους προέδρους των δημοτικών και κοινοτικών κοινοτήτων, για να μπορούν να παρεμβαίνουν χωρίς να παρακαλούν. Απάντησαν ο Δήμαρχος και ο γ.γ. Δημήτρης Βασιλειάς για την νομική εμπλοκή που υφίσταται εδώ και χρόνια.

Ο κ. Τάσος Κοζώνης τέλος έβαλε δύο θέματα για την περιοχή του Μαραθοκάμπου, όσον αφορά την δυσοσμία των κάδων και την αγροτική οδοποιία. Το δημοτικό συμβούλιο μετά από δύο ώρες στην διαδικασία των ερωτήσεων μπήκε στη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Πηγή: www.samiaki.tv

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »