Η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα

Η εκδήλωση της «Κοπής της Πίτας του 2018» της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου στις 21 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε  σε ένα πολύ ζεστό και όμορφο περιβάλλον στο καφενεδάκι «Γεφυράκι» στην παραλία της πόλης Σάμου.

Έγινε ο απολογισμός δράσης του 2017, ο οποίος παρά τις δυσκολίες είχε να παρουσιάσει  ιδιαίτερες παρεμβάσεις και εκδηλώσεις όπως:

Η Συμμετοχή της στην «Θεματική Εβδομάδα», που οργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας στα Γυμνάσια, με γενικό θέμα  «Σώμα και Ταυτότητα» και ειδικό από την Προοδευτική Κίνηση «Ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιώματα των γυναικών».  

Η Ομιλία στην εκδήλωση της 8ης του Μάρτη του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γιάννη Μισιρλή, «Το φαινόμενο του εθισμού και οι επιπτώσεις της χρήσης του Διαδικτύου στην ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών και στην μετέπειτα γνωστική τους ικανότητα».

Μια ομιλία που έγινε και στα γυμνάσια σε συνεργασία με την Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης.

00ProodeytikiKinisi02

Δύο ομιλίες με αφορμή την ημέρα της «Μητέρας», στην εκδήλωση του Δήμου «Η Γυναίκα της εποχής της Οικονομικής Κρίσης», και «Η Μητρότητα μέσα από την πάλη της ισοτιμίας των γυναικών» στην εκδήλωση της Αντιπεριφέρειας.

Εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους με Σαμιώτικα παραμύθια και παιχνίδια σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα «Η ΟΜΟΝΟΙΑ».

Συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου και της Πανσαμιακής Επιτροπής για την Ειρήνη, όπως για την παιδεία, τα μνημόνια, την αύξηση του Φ.Π.Α, την  Ειρήνη.

Ακολούθησε όμως και μια πολύ καλή συζήτηση, κι έτσι ο πρώτος μικρός προτεινόμενος  προγραμματισμός δράσης του 2018 εμπλουτίστηκε με νέες  και πρωτότυπες ιδέες από τα μέλη που παρευρέθηκαν.

Στην εκδήλωση επίσης έγινε ομόφωνα δεκτή η ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα της Ομάδας Γυναικών ΟΓΕ Μαραθοκάμπου, για το θέμα της απομάκρυνσης της  Γιατρού, την οποία και σας στέλνουμε.

Για το Δ.Σ

Η πρόεδρος                                                            Η γραμματέας

Αγγελική Βαλεοντή Δεμερτζή                                  Ευαγγελία Βογιατζή

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Ραγδαία η εξάπλωση της πανδημίας. Ρεκόρ θετικών κρουσμάτων. 1 κρούσμα στη Σάμο

Σήμερα ανακοινώνουμε 935 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »