Η Πολεμική Αεροπορία τίμησε τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ

Η Πολεμική Αεροπορία τίμησε τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ

Με κάθε επισημότητα εορτάσθηκε και φέτος σε όλες τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας ο προστάτης της Αρχάγγελος Μιχαήλ, μια γιορτή που έχει καθιερωθεί από τον Ιούνιο του 1954.

Επίκεντρο του εορτασμού στη Σάμο, η Ιερά Μονή Βροντιανής όπου εκεί τα κλιμάκια της Πολεμικής μας Αεροπορίας, 4ος ΣΑ και 4ος ΣΗΕ, τίμησαν τον προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

00Aeroporia02

Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, παρουσία του Διοικητή Σμηναγού (ΕΑ) Βασιλείου Τσούκα και εκπροσώπων των Όπλων και Σωμάτων Ασφαλείας. Μετά τη Θεία Λειτουργία αναγνώσθηκε η Ημερήσια Διαταγή του Α/ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη και στη συνέχεια μικρή και λιτή δεξίωση στην Ι.Μ. Βροντιανής.

Ημερήσια Διαταγή Αρχηγού ΓΕΑ για την Εορτή του Προστάτη της ΠΑ 8-11-19

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Μαθητές των Παραγωγικών Σχολών, Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό,

Τιμούμε σήμερα με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια τον προστάτη της Πολεμικής μας Αεροπορίας Αρχάγγελο Μιχαήλ και του ζητάμε να μας καθοδηγεί στο έργο μας.

Να μας καθοδηγεί στον αέρα, στα πιλοτήρια των αεροσκαφών, στο έδαφος και στις πίστες των αεροδρομίων, στα συνεργεία τεχνικής υποστήριξης, στις απομακρυσμένες κορυφές των ραντάρ, στα κέντρα Διοίκησης και Ελέγχου και σε κάθε σημείο της αεροπορικής μας δραστηριότητας.

Στο εορταστικό κλίμα της ημέρας αναλογιζόμαστε τη σπουδαιότητα της αποστολής της Πολεμικής Αεροπορίας για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας, καθώς επίσης   και τη διαρκή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Υπηρετούμε στις τάξεις ενός Όπλου, που είναι συνυφασμένο με αρχές και αξίες σφυρηλατημένες με το αίμα των ηρωικών πεσόντων του. Η πορεία της ανάπτυξης, εξέλιξης και τελικά εδραίωσης της Πολεμικής μας Αεροπορίας δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς θυσίες στον βωμό του καθήκοντος.

Εμπνεόμενοι από το ένδοξο παρελθόν, από τους συναδέλφους που προσέφεραν ακόμη και τη ζωή τους στην πατρίδα για να δημιουργήσουν το οικοδόμημα της Πολεμικής Αεροπορίας, κάνουμε αισθητή τη μαχητική παρουσία μας σε κάθε γωνιά του Ελληνικού ουρανού, προτάσσοντας την αεροπορική μας ισχύ ως κύριο μέσο αποτροπής.

Σήμερα με την εξέλιξη της τεχνολογίας η Αεροπορική Ισχύς έχει καταστεί μοναδική στο σύγχρονο πεδίο μάχης και αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την έκβαση επιχειρήσεων, καθώς υποστηρίζει άμεσα την εθνική ασφάλεια.

Στο πλαίσιο αυτό παραμένουμε ο κύριος εκφραστής της αποτρεπτικής ισχύος και εγγυόμαστε την εθνική μας ακεραιότητα, προασπίζοντας καθημερινά τον εναέριο χώρο και τα συμφέροντα της πατρίδας μας.

00Aeroporia04

Παράλληλα, πετάμε πάνω από κάθε απομακρυσμένη περιοχή της πατρίδας μας για να διασώσουμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, συμμετέχουμε στο έργο της Αεροπυρόσβεσης για να σώσουμε ζωές, περιουσίες και τον εθνικό πλούτο της χώρας, διακομίζουμε ασθενείς και μεταφέρουμε μοσχεύματα για την προστασία της ίδιας της ζωής.

Αυτή η αεροπορική υπεροχή και η έκφραση κοινωνικής προσφοράς δεν βασίζεται όμως, μόνο σε οπλικά συστήματα και μέσα, αλλά και στο υψηλού επιπέδου έμψυχο δυναμικό μας.

Το προσωπικό που υπηρέτησε και υπηρετεί στις Πολεμικές Μοίρες, στις Μοίρες των πυροσβεστικών αεροσκαφών, των ελικοπτέρων Έρευνας – Διάσωσης και Αεροδιακομιδών, έγραψαν και συνεχίζουν να γράφουν λαμπρές σελίδες ιστορίας.

Άνθρωποι που πέρα από την άριστη επαγγελματική κατάρτιση διαθέτουν όραμα, επιμονή, ζήλο, μεράκι, ενθουσιασμό, ηρωισμό και αυταπάρνηση, υπηρετώντας αξίες και υψηλά ιδανικά, προκειμένου να προσφέρουν τα μέγιστα στην κοινωνία.

Tο ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την υλοποίηση της πολυδιάστατης αποστολής της Πολεμικής Αεροπορίας, Επενδύουμε στο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς έτσι εξασφαλίζουμε την ποιοτική μας αναβάθμιση και αξιοποιούμε στο μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες των αεροσκαφών και των οπλικών μας συστημάτων.

Σήμερα, εβδομήντα πέντε (75) χρόνια μετά την επιστροφή των Ελληνικών Μοιρών από τους ξένους ουρανούς, στους οποίους επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε μια εποχή που η χώρα μας βρισκόταν υπό ξένη κατοχή, τιμούμε τους Έλληνες αεροπόρους που πολέμησαν με αυταπάρνηση και ηρωισμό στο πλευρό των Συμμάχων με απώτερο σκοπό την απελευθέρωση της πατρίδας μας και εμπνεόμαστε από τα κατορθώματα, τα διδάγματα ηρωισμού, αυταπάρνησης και θάρρους τους.

00Aeroporia

Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη εποχή για την πατρίδα μας. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, η δημοσιονομική συγκυρία, οι μεταναστευτικές ροές σε συνδυασμό με την προσπάθεια εκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου, προκαλούν εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή. Οφείλουμε να βρισκόμαστε σε συνεχή εγρήγορση και υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, έτοιμοι να υπερασπιστούμε την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή μας.

Κύριε Υπουργέ,

Σας διαβεβαιώνω ότι το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας ανταποκρίνεται με πίστη και αφοσίωση στο καθήκον του, δίνοντας   καθημερινό αγώνα για την εκτέλεση της αποστολής του, ισχυροποιώντας το παρόν και ατενίζοντας με αισιοδοξία τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Άνδρες και Γυναίκες της Πολεμικής Αεροπορίας

Με αίσθημα τιμής και υπερηφάνειας θέλω να σας συγχαρώ για όσα κάνετε για την Πολεμική Αεροπορία και την πατρίδα. Επιτελείτε ένα έργο σπουδαίο για την κοινωνία και πρέπει να αισθάνεστε υπερήφανοι για αυτό. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω από τα βάθη της ψυχής μου, τις οικογένειές σας που στηρίζουν με υπομονή και καρτερία το έργο σας.

Σας καλώ να συνεχίσετε τον όμορφο αγώνα προσφοράς προς την πατρίδα και τον συνάνθρωπο με αυταπάρνηση και πείσμα, υπό τη σκέπη του προστάτη μας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, τη μνήμη του οποίου τιμούμε και εορτάζουμε σήμερα, για να ανεβάσουμε την Πολεμική Αεροπορία αλλά και την Πατρίδα μας ακόμα ψηλότερα.

Χρόνια πολλά σε όλους.

Ζήτω η Πολεμική Αεροπορία.

Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης

Αρχηγός

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Νότης Μαριάς: Και νέο «δωράκι» στον Ερντογάν από τη Γερμανική  Προεδρία της ΕΕ με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης παραμονές των κυρώσεων

Μήνυμα του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Καθηγητή και πρώην Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

«Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες». Με αυτή τη φράση αποδόθηκε η γενναία υπεράσπιση της Πατρίδας μας από τον λαό μας όταν στις 28 Οκτωβρίου 1940

Περισσότερα »
Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. 1547 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

Σήμερα ανακοινώνουμε 1547 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 78 συνδέονται με γνωστές συρροές και 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »
Μήνυμα Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη για την 28η Οκτωβρίου

Μήνυμα Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη για την 28η Οκτωβρίου

Στον Πολιχνίτο και στις  εκδηλώσεις εορτασμού της Επετείου  του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940,  παραβρέθηκε το πρωί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παρουσία του  Βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου και

Περισσότερα »