Η ολοκλήρωση του 16ου IMF (Ireon Music Festival) έδειξε το δρόμο για το 17ο. Μπράβο σε όλους

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή βράδυ (09/08) το 16ο Ireon Music Festival, όπου για ένα τριήμερο στην κοινότητα του Ηραίον χτυπούσε ο μουσική φλέβα της Σάμου, του Αιγαίου, της Ελλάδας.

Και αυτό το λέμε με πλήρη επίγνωση της σημασίας των λέξεων, γιατί απλά μια χούφτα ανθρώπων, που τολμούν παρά τα προβλήματα που συναντούν, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αναμφίβολα όλοι αντιμετωπίζουμε και αντιμετωπίζουν, να «προκαλούν», με την καλή έννοια.

00IMF03

Να «προκαλούν» διότι με θαρραλέες κινήσεις, καταφέρνουν πάντα να ευχαριστούν μουσικά όλες τις ηλικίες. Από τις μεγαλύτερες μέχρι τις μικρότερες. Από τις μικρότερες μέχρι τις μεγαλύτερες. Και αυτό το είδαμε φέτος ειδικά από την πρώτη μέρα όπου τα ονόματα μπορεί να μην ήταν και τα μεγαλύτερα, αλλά οι μουσικές που έπαιξαν ήταν πραγματικά φανταστικές και διαφορετικές από τα συνηθισμένα ακούσματα. Την 1η μέρα Social Waste και Planet of Zeus.

Και ξαναπάμε στην παρέα του IMF. Καταφέρνει αυτή η παρέα, που άλλοι τη λένε οργανωτική επιτροπή φεστιβάλ (μέσω του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηραίον), να δουλεύει εξαιρετικά όλο το χρόνο. Με αθόρυβες και μεθοδικές κινήσεις να εξασφαλίζει τη συμμετοχή μουσικών σχημάτων, καλλιτεχνών, τραγουδιστών και να δημιουργεί κάθε χρόνο το διαφορετικό.

00IMF02

Τι πιο μεγάλη επιτυχία να έρχονται μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής και να γνωρίζουν από το πρώτο πλησίασμα που τους γίνεται τι σημαίνει Ireon Music Festival και όλοι πλέον να λένε ότι θέλουν να ξανάρθουν και να τραγουδήσουν; Το μέγεθος του ονομάτων όταν πρόκειται για εγχώριο σχήμα είναι το καλύτερο, όταν πρόκειται για ξένο είναι άκρως ψαγμένο. Τα θεμέλια έχουν μπει και είναι γερά. Απλά κάθε χρόνο ο πήχης πηγαίνει και πιο ψηλά. Άλλωστε τα 16 χρόνια δεν είναι και λίγα.

Τη δεύτερη ημέρα είχαμε την εκπληκτική εμφάνιση της Ρένας Μόρφη με τους Locomondo. Και είναι τιμή για τους Locomondo που όταν τους καλεί το IMF ν’ ανταποκρίνονται, όταν άλλες πόλεις της Ελλάδας, παρά τις προσπάθειες δεν τους έχουν δει από κοντά.

00IMF04

Την τρίτη ημέρα έγινε πραγματικότητα αυτό που όλοι ανέμεναν. Το αδιαχώρητο στη συναυλία από τις Σβούρες και από τον Γιάννη Χαρούλη.

Και τις τρείς ημέρες το Radio Café 102.4 και το Samostoday.gr παρακολούθησε τα μουσικά δρώμενα. Αρκετός κόσμος πήγε στο Ηραίον να δει τα μουσικά σχήματα. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και σ’ όλους τους εθελοντές που εργάστηκαν για την καλή λειτουργία των χώρων και των περιπτέρων σε όλο το τριήμερο και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Είναι και αυτό που κέρδισε περισσότερο τους θεατές.

Εκεί ήταν και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Σάμου), που η παρουσία της και μόνο έδινε την ασφάλεια που θέλει να νιώθει ο πολίτης.

Και το Radio Café 102.4 και το Samostoday είναι πολύ περήφανα που τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν ως χορηγοί επικοινωνίας σε όλη αυτή την προσπάθεια.   Σας ευχαριστούμε και πάμε για τον 17ο IMF… Μια παρέα όλοι μας…

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες (Ελένη Χατζηγεωργίου) μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα