Η ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Σάμου για το περιστατικό τραυματισμού της Ολλανδής τουρίστριας

Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα της ΠΕ Σάμου για τον Αλιευτικό Τουρισμό

Το σημερινό περιστατικό με την 64χρονη Ολλανδή τουρίστρια, μόνο αδιάφορους δε μας αφήνει. Για 54 ολόκληρα λεπτά βρισκόταν χτυπημένη στο οδόστρωμα, στην πόλη της Σάμου. Η ανάλγητη πολιτική του Σύριζα τα τελευταία χρόνια στο νησί μας, μας έχει φέρει στο περιθώριο των εξελίξεων άλλα και στα όρια της ανθρωπινής εξαθλίωσης.

Η τρομακτική έλλειψη προσωπικού στον τομέα υγεία και δη στο προσωπικό του ΕΚΑΒ, αφήνει το νησί μας ακάλυπτο από ασθενοφόρο πολλές ώρες, μιας και μόνο μια βάρδια δεν καλύπτει τις ανάγκες της καλοκαιρινής σεζόν. Ένα ασθενοφόρο στο νησί δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται ταυτόχρονα σε δύο περιστατικά και με τη ιδιαίτερη, γεωγραφική κατανομή, της Σάμου, να υπάρχει δυσκολία μετάβασης, άμεσα σε κάθε μέρος. Ζητούμε από το βουλευτή Σάμου Δημήτρη Σεβαστάκη, να πάρει δημόσια θέση για το περιστατικό αυτό, όπως και για το περιστατικό ένα μήνα περίπου πριν, με ένα φοιτητή, αιμόφυρτο για ώρα στο Καρλόβασι. Φρούδες ελπίδες του υπουργού Πολάκη και Ξανθού, όπως και του βουλευτή για την κάλυψη θέσεων στον τομέα υγείας. Χορτάσαμε ψέματα, καμιά ανοχή από εδώ και πέρα.

Εκ της ΝΟΔΕ Σάμου

00Varagiannis

To ρεπορτάζ του Samostoday στο Facebook

Δευτέρα 10/09 και ώρα 11:45, παραλιακή λεωφόρος πόλεως Σάμου, Θεμιστοκλή Σοφούλη. Δίκυκλο χτυπά 64χρονη Ολλανδή τουρίστρια με συνέπεια αυτή να πέσει στο οδόστρωμα. Με το πέσιμό της προφανώς χτύπησε στο χέρι της και στο κεφάλι. Στο σημείο καταφθάνει άμεσα προσωπικό του Λιμεναρχείου.

Ειδοποιείται το ΕΚΑΒ να έρθει, αλλά για κακή τύχη της Ολλανδής, το αυτοκίνητο του ΕΚΑΒ βρίσκεται σε περιστατικό στον Πύργο και δεν υπάρχει άλλο διαθέσιμο ασθενοφόρο. Κατόπιν φιλότιμων προσπαθειών των παρευρισκομένων στον τόπο του ατυχήματος δύο γιατροί καταφθάνουν στο σημείο και εξετάζουν σε πρώτο βαθμό την τραυματία.

Με ακόμα πιο φιλότιμες προσπάθειες ειδοποιείται το ασθενοφόρο του 79 ΤΥΕΘ και όντως μετά από λίγη ώρα καταφθάνει και η κυρία μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου στις 12:39 μετά από ΟΛΟΚΛΗΡΑ 54 ΛΕΠΤΑ, που βρισκόταν στο οδόστρωμα.
Με τα πληρώματα του ΕΚΑΒ δεν έχουμε κάτι. Ίσα ίσα που κάνουν τα μέγιστα και πάνω από τις δυνάμεις τους. Το θέμα είναι ο σχεδιασμός της Διοίκησης του ΕΚΑΒ και του Υπουργείου Υγείας για τον τόπο μας.
Τα έχουμε ξαναπεί πολλές φορές. Τι άλλο πρέπει να γίνει δηλαδή; Τόσο πρόβλημα είναι οι τοποθετήσεις 5-6 ατόμων προς ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων πληρωμάτων;

Σε λίγο καιρό θα ζητηθεί η ψήφος των πολιτών αυτού του τόπου. Ας βάλουν οι υποψήφιοι στην ατζέντα τους και το συγκεκριμένο πρόβλημα που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.

54 ολόκληρα λεπτά τραυματισμένη στο οδόστρωμα στο ανατολικότερο σημείο της Ευρώπης. Αλλά για ποια Ευρώπη να μιλάμε;

Από την καθημερινότητα όμως κρινόμαστε όλοι μας…

Να το γνωρίζουμε…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »