Η ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Σάμου για την αναστολή συντελεστών ΦΠΑ

Θεατρική Παράσταση για παιδιά από το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Σάμου "Φάρος"

Την ύστατη στιγμή, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδειξε να κατανοεί πως η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ θα οδηγούσε τα πολύπαθα νησιά μας στην οικονομική τους καταστροφή. 

Ένα καθεστώς που ισχύει από το 1990 με σκοπό τη διατήρηση του συνταγματικού δικαιώματος της νησιωτικότητας, αποτελώντας αναπτυξιακό εργαλείο των περιοχών μας και βελτιώνοντας άμεσα την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας. 

Το μέτρο των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ δε μπορεί να αποτελεί ούτε αντάλλαγμα προς τα νησιά για την παραμονή των προσφύγων, ούτε κάποια επιβράβευση. 

Είναι ένα μέτρο κεκτημένο και άρρηκτα συνδεδεμένο με τη νησιωτικότητα. 

Η αυτονόητη αυτή ρύθμιση προφανώς δεν μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα πέραν του να απαλύνει λίγο το πλήγμα που έχουν δεχθεί στην οικονομία τους τα νησιά μας.

Δεν θέλουμε σε καμία των περιπτώσεων να πιστεύουμε πως το συγκεκριμένο μέτρο είναι «στάχτη στα ματιά μας» και συνδέεται άμεσα με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, καθώς θυμόμαστε όλοι τις δηλώσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κου Βιτσα κατά την επίσκεψη του στη Σάμο τονίζοντας πως δεν θα δημιουργηθεί 2ο hot spot στο νησί και θα ξεκινήσει άμεσα η αποσυμφόρηση, αντίθετα τις τελευταίες μέρες μέσα από επιστολές του ίδιου του Υπουργού ζητά χώρους για την δημιουργία νέου ΚΥΤ.

Δεν θέλουμε σε καμία των περιπτώσεων να πιστεύουμε πως θα ζητηθούν ανταλλάγματα– αρκετά έχουν ταλαιπωρηθεί τα νησιά μας από την χωρίς σχεδιασμό πολιτική της Κυβέρνησης!!

Ο Πρόεδρος ΝΟΔΕ Σάμου        Η Πρόεδρος ΔΗΜ.ΤΟ              Ο Πρόεδρος ΔΗΜ.ΤΟ

                                               Ανατολικής Σάμου                     Δυτικής Σάμου

Βασίλης Πανουράκης                   Μαρία Παπαδάμ                     Γιάννης Μάρκου

Terpsis

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπέγραψαν την 21 Δεκεμβρίου 2020, μέσω τηλεδιάσκεψης ο  Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

Περισσότερα »
Τους ζητήθηκε η αποστολή φωτογραφιών μέσω Viber κατά τη διάρκεια μικτών εξορμήσεων. Κοινή Ανακοίνωση - Καταγγελία Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου, Χίου & Λέσβου

Ανακοίνωση Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με διευκρινήσεις για τις αλλαγές στην νομοθεσία περί όπλων

Σε συνέχεια της από 02/01/2021 Ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις αλλαγές στην νομοθεσία περί όπλων, διευκρινίζονται τα ακόλουθα: Τα όπλα θήρας,

Περισσότερα »