«Η Μαργαρίτα, η Μαργαρώ» από την Ένωση Μικρασιατών Σάμου

Στο κατάμεστο από κόσμο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, η Ένωση Μικρασιατών Σάμου παρουσίασε το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 τη μουσικοθεατρική εκδήλωση του συλλόγου «Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ».

Οι μουσικοί, οι χορωδίες του συλλόγου και η θεατρική ομάδα, ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους, νοσταλγικά μέσα από παραδοσιακά, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια, σε μια ρομαντική ιστορία αγάπης δύο νέων, της Μαργαρίτας και του Αχιλλέα. Μιας αγάπης η οποία θα δοκιμαστεί καθώς ο κυρ Αριστείδης, ένας εύπορος έμπορος έχει άλλα σχέδια.

Ένα ταξίδι σε εκείνα τα χρόνια, σε μια προσφυγική γειτονιά στην εποχή του ’60, στα σπίτια τα χαμηλά με τους πλακόστρωτους δρόμους, με τους βασιλικούς και τα γιασεμιά, τον καφενέ, το προξενιό και τη γλυκιά νοσταλγία μιας εποχής αλλοτινής στις παλιές γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων.

00EnosiMikrasiaton02

Το σενάριο το οποίο επιμελήθηκαν οι Κωνσταντίνα Ασβεστά, Δημήτρης Ιωαννίδης και Στέφανος Πουλτσάκης, με αφήγηση του Μανώλη Μόττου, κατόρθωσε να παρουσιάσει με ιδιαίτερο τρόπο και να μεταφέρει την ατμόσφαιρα της εποχής στο κοινό, με τη συνδρομή στην παρουσίαση των τραγουδιών από τις χορωδίες και τους άψογους μουσικούς.

Η Ένωση Μικρασιατών Σάμου, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να κάνει έντονη την παρουσία της στα πολιτιστικά δρώμενα της Σάμου, δημιουργώντας ποικίλες και πρωτότυπες εκδηλώσεις συμβάλλοντας στη διατήρηση του πολιτισμού της Μικράς Ασίας.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Ελένη Χατζηγεωργίου

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »