Η Λαϊκή Συσπείρωση Σάμου για τους συμβασιούχους των Δήμων

Μπροστά στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου, υπενθυμίζουμε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σάμου, από την πρώτη στιγμή δήλωσε στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζομένων στους δήμους – που σήμερα απεργούν – και ζήτησε να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

Το ίδιο επαναλαμβάνουμε και τώρα .

Με την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου χιλιάδες εργαζόμενοι στους Δήμους της χώρας στέλνονται στην ανεργία. Για πολλούς από αυτούς τους αμφισβητείται προκλητικά ακόμα και η πληρωμή τους για δουλειά, που ήδη έχουν παράσχει.

Οι δημοτικές αρχές που με βάση την υπαρκτή νομοθεσία προσέλαβαν συμβασιούχους και προσπάθησαν έστω κι’ έτσι να λειτουργήσουν τις απορφανισμένες υπηρεσίες καθαριότητας και να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον των περιοχών τους, μετατρέπονται σε πολιτικά και διοικητικά υπόλογες, ενώ αντίθετα δικαιώνονται εκείνες οι δημοτικές αρχές που έχουν απλήρωτους για μήνες τους εργαζόμενους.

Τελικά οι μόνοι που πανηγυρίζουν μ’ αυτή την εξέλιξη είναι οι εργολάβοι που έχουν βάλει στο μάτι την εκμετάλλευση αυτών των υπηρεσιών για να λυμαίνονται δημόσια έσοδα που ακριβοπληρώνουν αποκλειστικά και απευθείας τα νοικοκυριά.

Μέσω αυτής της απόφασης θεωρεί ότι ξεφεύγει των ευθυνών της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έδρασε τυχοδιωκτικά με το θέμα των συμβασιούχων και το δικαίωμά τους στη μόνιμη σταθερή δουλειά, σε κάλπικη αντιπαράθεση με την ΝΔ, και ποτέ δεν αποστασιοποιήθηκε από το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης, της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, δεν αποδεχόμαστε την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, που είναι απόλυτα αναγκαίοι και προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ με το καθεστώς της σύμβασης γιατί το κράτος δεν άφηνε άλλο δρόμο επιλογής στους Δήμους ώστε να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες τους.

Λέμε κατηγορηματικά ΟΧΙ στο απαράδεκτο καθεστώς της ανακύκλωσης των ανέργων, στο οποίο συνέβαλαν αποφασιστικά από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 οι δημοτικές αρχές της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και οι κυβερνήσεις τους και τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Συμπαραστεκόμαστε ενεργά στους εργαζόμενους που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή.

Λέμε όχι σε αυτόν το νέο αντιλαϊκό κατήφορο και απαιτούμε από τη κυβέρνηση:

– ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ.

– Να φέρει τώρα στη βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Αναλυτική παρουσίαση των έργων που μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι στη Λέσβο παρέθεσε  ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος

Περισσότερα »
Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Σειρά επαφών στη Αθήνα πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο  τα προεδρία τον Ενώσεών μας για θέματα που απασχολούν τις περιοχές μας. Αρχικά επισκέφτηκαν το Αρχηγείο της

Περισσότερα »