Η Λαϊκή Συσπείρωση Σάμου για τη συνεδρίαση του ΔΣ Δήμου Ανατολικής Σάμου (προσφυγικό – μεταναστευτικό)

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Σε άτακτη υποχώρηση από το πλαίσιο διεκδίκησης του Σαμιακού λαού όπως ψηφίστηκε στη μεγαλειώδη συγκέντρωση της 7ης Φλεβάρη 2019, σχετικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό και σε συμβιβασμό και αποδοχή της πολιτικής μαζικού εγκλωβισμού της Ε.Ε και των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, οδηγείται το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής των κ. Στάντζου – Σίμου και με συναίνεση των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων των κ. Κατρακάζου, Χατζηχριστοδούλου και Ζάχαρη.

Στην συνεδρίαση της Τετάρτης 25 Σεπτέμβρη, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία και με αρνητική ψήφο της Λαϊκής Συσπείρωσης, να ορισθεί νέα συνεδρίαση του Δ .Σ με τη συμμετοχή εκπροσώπου της κυβέρνησης και άλλων τοπικών παραγόντων και με τη συμβολή τους να παρθεί οριστική απόφαση.

Πρόκειται σαφώς για υπεκφυγή με στόχο να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις δημοτικών συμβούλων και να εμφανιστεί ως προϊόν ευρείας συναίνεσης η εισήγηση του δημάρχου που αποδέχεται και ζητά την ίδρυση και λειτουργία νέου χοτ σποτ στη περιοχή Ζερβού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση προειδοποίησε ότι η κατασκευή και λειτουργία του νέου χοτ σποτ, σημαίνει μονιμοποίηση του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών και πολλαπλασιασμό των επιπτώσεων για τους ίδιους και τους κατοίκους της περιοχής και του νησιού συνολικότερα. Επισήμανε ότι οι παρατάξεις με τη συναίνεσή τους αναλαμβάνουν τεράστια ευθύνη μαζί με την κυβέρνηση για τη διαιώνιση του εγκλωβισμού και το μέλλον του νησιού.

Απαντώντας στις αντιφατικές αιτιάσεις εκπροσώπων των παρατάξεων ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει αρμοδιότητα να κλείσει το χοτ σποτ ή να ανοίξει νέο και ότι τα αιτήματα για κανένα χοτ σποτ στο νησί είναι ανέφικτα, ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑ.Σ Κώστας Τζίχας υπογράμμισε ότι «το εφικτό και το ανέφικτο καθορίζεται από την αγωνιστική επιμονή και αποφασιστικότητα του λαού που διεκδικεί ένα δίκαιο αίτημα και επειδή η μόνη αρμοδιότητα που έχει το δημοτικό συμβούλιο στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι η συμβολή του ή όχι σ’ αυτή τη διεκδίκηση, δεν έχει κανένα λόγο να υποκύψει και να στηρίξει στις αξιώσεις Ε.Ε , κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για νέο χοτ σποτ».

Η Λαϊκή Συσπείρωση κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να μην ενδώσουν στις πιέσεις και στις υποσχέσεις της κυβέρνησης και να επιμείνουν στα αιτήματα του Σαμιακού λαού:

Να κλείσει άμεσα το χοτ σποτ της αθλιότητας στο Βαθύ.

Να μην κατασκευαστεί νέο ΚΥΤ οπουδήποτε στο νησί.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες μετά από την καταγραφή τους και τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις να μεταφέρονται σε Κέντρα φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στην ηπειρωτική Ελλάδα. Εκεί να εξετάζονται οι αιτήσεις ασύλου και να δίνονται ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Να αποζημιωθούν όλοι όσοι έπαθαν ζημιές από τον εγκλωβισμό πολυάριθμου πληθυσμού στη περιοχή ιδιαίτερα της πόλης.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΗΜΩΝ

Καθαρή κοροϊδία χαρακτήρισε η Λαϊκή Συσπείρωση την έκτακτη χρηματοδότηση της κυβέρνησης της ΝΔ προς τους, προερχόμενους από διάσπαση, 13 νέους δήμους. Απέναντι στην εισήγηση του δημάρχου να υπάρξει διαμαρτυρία του δημοτικού συμβουλίου μόνο για τον  τρόπο κατανομής των χρημάτων, πρότεινε ολοκληρωμένο πλαίσιο διεκδίκησης για την λειτουργία των νέων δήμων, που να περιλαμβάνει και τα παρακάτω σημεία:

Να γίνει άμεση νομοθετική ρύθμιση με την οποία να ανασταλεί κατ’ εξαίρεση η απαγόρευση προσλήψεων στους 13 νέους δήμους και να προκηρυχθούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που να καλύπτουν όλες τις οργανικές θέσεις που αναλογούν σε κάθε δήμο.

Να υπάρξει χρηματοδότηση που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των νέων δήμων για υλικοτεχνική υποδομή και μέσα για την εύρυθμη λειτουργία τους και την εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών τους.

Δυστυχώς όλες οι άλλες παρατάξεις αρνήθηκαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης (3 ψήφοι υπέρ) και συντάχθηκαν με την απλή διαμαρτυρία που πρότεινε ο δήμαρχος.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ευθύμιος Λέκκας στο "Radio Cafe 102,4" - 7 ρίχτερ ο σεισμός, πάνω από 3 χιλιάδες μετασεισμοί

Ευθύμιος Λέκκας: Κάναμε παρατηρήσεις κατά πόσο είναι ανθεκτικές οι κατασκευές ή δημιουργήθηκαν προβλήματα σ’ αυτήν την καθυστερημένη σεισμική δόνηση

Τη Σάμο επισκέφτηκε μετά τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο νησί μας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας,

Περισσότερα »
O ιατρός Εμμανουήλ Κιάσσος εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Αν. Σάμου για θέματα κορονοϊού

Ορίσθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Εμ. Κιάσσος ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Αν. Σάμου στο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας

Σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 59/25-01-2021 απόφαση Δημάρχου, ορίσθηκε ο κ. Εμμανουήλ Κιάσσος, Δημοτικός Σύμβουλος, ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Ανατολικής Σάμου και του μεταβιβάζει καθ’ ύλην

Περισσότερα »