Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για το θέμα του προσφυγικού – μεταναστευτικού

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Το μείζον θέμα του προσφυγικού – μεταναστευτικού, οι επιπτώσεις του στο νησί μας και η γραμμή διεκδίκησης του Δήμου συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2018. Είχε προηγηθεί, ευρεία σύσκεψη φορέων την οποία είχε συγκαλέσει ο δήμαρχος όπου εκφράστηκαν όλες οι θέσεις και προτάσεις που υπάρχουν γύρω από το θέμα.

Από την πλευρά τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης επανέλαβαν ακόμη μια φορά την πάγια και σταθερή θέση της παράταξης και του ΚΚΕ , ότι :

Πρέπει να σταματήσει τώρα χωρίς καθυστέρηση ο εγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, σε αντίθεση με την συμφωνία Ε.Ε, κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Τουρκίας που οδηγεί σ’ αυτόν, όπως από την αρχή είχαμε προειδοποιήσει.

Σ’ αυτή τη κατεύθυνση πρέπει άμεσα να κλείσουν τα χοτ σποτ και να μην κατασκευαστούν καινούργια , όπως επιχειρεί η κυβέρνηση στη Σάμο

Οι πρόσφυγες και μετανάστες πρέπει απλά να καταγράφονται στα νησιά, να παίρνουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά υγείας και να μεταφέρονται με ασφάλεια σε Κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα όπου να ολοκληρώνονται σε σύντομο διάστημα οι διαδικασίες ταυτοποίησης, έκδοσης διαφόρων πιστοποιητικών, των αιτήσεων ασύλου κλπ και να φεύγουν για τις χώρες προορισμού τους.

Από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης τονίστηκε ακόμη μια φορά ότι: Οι άνθρωποι που ξεριζώνονται από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις και προσπαθούν να σωθούν καταφεύγοντας ως πρόσφυγες ή μετανάστες στη χώρα μας, πρέπει να έχουν όλα τα δικαιώματα που προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες και τα οποία καταπατούνται ασύστολα από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς( ΝΑΤΟ , Ε.Ε) , τις κυβερνήσεις μέλη τους, ακόμη και από τον ΟΗΕ που υποτίθεται έπρεπε να μεριμνά για την εφαρμογή τους.

Οι εργαζόμενοι όλος ο ελληνικός λαός πρέπει να δυναμώσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους και την συμπαράστασή τους στο δράμα τους. Στα πλαίσια αυτά η δημοτική ομάδα της Λαϊκής Συσπείρωσης κατέθεσε Ερώτηση προς το δήμαρχο για μέτρα προστασίας των προσφύγων από τις καιρικές συνθήκες του χειμώνα, όσο παραμένουν στις άθλιες συνθήκες του ΚΥΤ.

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ψηφίσαμε μετά από πρόταση του δημάρχου την τοποθέτηση – πρόταση των υγειονομικών φορέων του νησιού (Ιατρικός Σύλλογος Σάμου, Σύλλογος Ιατρικού & Επιστημονικού προσωπικού Νοσοκομείου Σάμου και του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο), η οποία συμπίπτει στα βασικά σημεία με την δική μας θέση και η οποία έγινε τελικά απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε το λαό του νησιού μας ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις σ’ αυτή την κατεύθυνση, η οποία είναι προς το συμφέρον των προσφύγων και μεταναστών – που σήμερα ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες – και του Σαμιώτικου λαού, που βιώνει τις συνέπειες του εγκλωβισμού.

Από τη συνέπεια, την επιμονή και την αποφασιστικότητα στη διεκδίκηση αυτού του πλαισίου θα κριθούμε όλοι μας.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Σειρά επαφών στη Αθήνα πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο  τα προεδρία τον Ενώσεών μας για θέματα που απασχολούν τις περιοχές μας. Αρχικά επισκέφτηκαν το Αρχηγείο της

Περισσότερα »
Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Σάμου σε συνεδρίαση «ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ»

Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Σάμου σε συνεδρίαση «ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ»

Καλείσθε να συμμετάσχετε στην 16η Συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δυτικής Σάμου που θα γίνει την  30  Οκτωβρίου  2020, ημέρα Παρασκευή  με ώρα έναρξης 18:00 

Περισσότερα »