Η Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας μας θύμισε τα Χριστούγεννα περασμένων ετών

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Σάμου το Σάββατο βράδυ (23/12), εκεί όπου παιδιά των κατηχητικών της πόλεως Σάμου παρουσίασαν μέσα από ένα σύντομο θεατρικό δρώμενο, πως γιόρταζε η Ελληνική οικογένεια τα Χριστούγεννα.

Τις γυναίκες που μαζεύονταν στα σπίτια και έκαναν τα γλυκά, τα Χριστόψωμα και έδιναν διάφορα είδη σε οικογένειες που είχαν ανάγκη. Τότε που όλοι πήγαιναν στην Εκκλησία για να γιορτάσουν τη γέννηση του Χριστού και ν’ ανταλλάξουν ευχές. Τα πέντε παιδιά (2 αγόρια και 3 κορίτσια), πραγματικά εντυπωσίασαν με τον απλό τρόπο που μετέφεραν μερικά από τα ήθη και τα έθιμα των Χριστουγέννων στο κοινό που παρακολούθησε την παράσταση.

Στο καλωσόρισμα που έγινε από τον π. Αμφιλόχιο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Ζώνης Βλαμαρής: «Τα παιδιά μας πάντοτε εξαιτίας της απλής και ταπεινής τους καρδιάς, όπως μας δίδαξε ο Κύριος, έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν με ιδιαίτερη ζωντάνια και ενθουσιασμό το μήνυμα της μεγάλης αυτής εορτής και να μας δώσουν να αντιληφθούμε τη σημασία των Χριστουγέννων για τον σύγχρονο άνθρωπο».

00EkdilosiMitropolis02

«Τα παιδιά μας έδωσαν την ευκαιρία να γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω για να βιώσουμε την Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας τα Χριστούγεννα. Γιατί τα Χριστούγεννα είναι μια πολύ μεγάλη εορτή που νοηματοδοτεί την ειρήνη, προσωποποιεί την αγάπη, οριοθετεί τη δικαιοσύνη, δικαιώνει την ελπίδα. Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή που διασκεδάζει τον πόνο,  που αποβάλλει την απελπισία, γιατί η γιορτή των Χριστουγέννων είναι αυτή που νικάει το θάνατο, όχι μόνο το σωματικό αλλά και τον πνευματικό θάνατο, ο οποίος κυριαρχεί στις ψυχές μας, όταν δεν ζούμε αληθινά Χριστούγεννα», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος.

Αγόρια και κορίτσια των κατηχητικών από πέντε ενορίες (4 από το Βαθύ και μία από το Άνω Βαθύ), είπαν τα κάλαντα, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ.κ. Ευσέβιος, μοίρασε αναμνηστικά δώρα στα μικρά παιδιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Σαμιακή Αρωγή» κ. Κυριάκος Πατσίδης, η Δημοτική Σύμβουλος κα Μαριάνθη Μαστροκωνσταντή και αρκετός κόσμος.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »