Η ΙΑΤΑ πέταξε εκτός την ASTRA. H AEGEAN προσθέτει 306 πτήσεις για νησιά

Η ΙΑΤΑ πέταξε εκτός την ASTRA. H AEGEAN προσθέτει 306 πτήσεις για νησιά

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών ενημέρωσε τα τουριστικά πρακτορεία να διακόψουν κάθε δραστηριότητα που συνδέεται με την Astra Airlines.Αντιμέτωπη με την πλέον απότομη προσγείωση βρίσκεται η θεσσαλονικιώτικη αεροπορική εταιρεία Astra Airlines καθώς η Διεθνής Ένωση Aερομεταφορών (IATA) τη θέτει εκτός αγοράς.

Σήμερα το πρωί η ΙΑΤΑ ενημέρωσε τα ταξιδιωτικά πρακτορεία που είναι μέλη της και διαθέτουν τις σχετικές άδειες για να πραγματοποιούν κρατήσεις και να εκδίδουν εισιτήρια για λογαριασμό των αεροπορικών εταιρειών-μελών της, να διακόψουν κάθε δραστηριότητα που συνδέεται με την Astra Airlines.

Η επιστολή στάλθηκε από το παγκόσμιο κέντρο διανομής της Διεθνούς Ένωσης (IATA Global Delivery Center) και είχε αποδέκτες τα ταξιδιωτικά γραφεία που ανήκουν στο γραφείο BSP Ελλάδας της ΙΑΤΑ. Σημειώνεται πως το BSP αποτελεί το άτυπο κοινό ταμείο των αεροπορικών εισιτηρίων και λειτουργεί παραρτήματα στις χώρες – αεροπορικές αγορές.

Όπως εξηγεί μιλώντας στη Voria.gr o πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, Βύρων Θεολόγης, «σήμερα το πρωί στις 10.10 λάβαμε τη σχετική επιστολή που μας ζητά να σταματήσουμε τις κρατήσεις και την έκδοση εισιτηρίων για την Astra Airlines. Η εξέλιξη είναι θλιβερή. Ελπίζω το κενό που δημιουργήθηκε να αναπληρωθεί με κάποιο τρόπο. To πρόβλημα είναι εντονότατο για τα νησιά που συνδέονταν με Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσω της Astra. Από τη Θεσσαλονίκη μάλιστα δεν υπάρχει και ακτοπλοϊκή σύνδεση προς τους συγκεκριμένους προορισμούς, γεγονός που δυσχεραίνει την κατάσταση».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Astra Airlines, πέραν της ανακοίνωσής της στις 10 Νοεμβρίου προς το επιβατικό κοινό σχετικά με τις αποζημιώσεις των εισιτηρίων για πτήσεις που ακυρώθηκαν, όπου προσδιόριζε τη σημερινή ημέρα, ως απώτερη ημερομηνία για να ενημερώσει τι μέλλει γενέσθαι με τα αιτήματα των επιβατών, δεν έχει εκδώσει κάποια άλλη ανακοίνωση για τα επόμενα βήματά της.

Η εταιρεία, πλέον, βρίσκεται σε δεινή θέση καθώς ακόμη και αν κατάφερνε να παραμείνει στη ζωή θα έπρεπε να ξεκινήσει από το μηδέν τις διαδικασίες για να ενταχθεί στο δίκτυο της ΙΑΤΑ.

Στο μεταξύ, μεγάλο μέρος των πτήσεων που εκτελούσε η Astra Airlines αναλαμβάνει η Aegean Airlines. Όπως αναφέρει η Aegean σε χθεσινή επιστολή της προς τα ταξιδιωτικά γραφεία από τις 17 Νοεμβρίου μέχρι και τις 24 Μαϊου του 2020 προσθέτει 306 πτήσεις και πιο συγκεκριμένα 28.476 θέσεις για δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Χίο – Σάμο –Κω – Ηράκλειο και Μυτιλήνη και από Αθήνα προς Χίο.

Πηγή: www.voria.gr

00Nefeli00

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Το 2ο Δημοτικό σχολείο πόλεως Σάμου και πάλι στην έδρα του. Σχολικό συγκρότημα πρότυπο

Σύλλογος Γονέων 2ου Δημοτικού Σχολείου: Ελπίζουμε η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας να διαχειριστεί με λογική την ασφάλεια όλων των παιδιών

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού συμβουλίου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται: Διαπιστώσαμε ακόμα μια φορά από τον τρόπο που λειτουργούν οι θεσμοί και οι

Περισσότερα »
ΥΠ.Παιδείας : Ανοίγουν τη Δευτέρα δημοτικά, νηπιαγωγεία και σχολεία ειδικής αγωγής

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Που θα λειτουργήσουν τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Με ομόφωνη απόφαση του το Δ.Σ του Δήμου Ανατολικής Σάμου κατά την έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα 15/1/2021 αποφάσισε να υιοθετήσει την εισήγηση της επιτροπής παιδείας

Περισσότερα »